Тенти – защита за дома

В летният сезон тентата е добро решение за изолиране на слънчевите лъчи в най-горещите часове на деня.
Тя представлява покритие, прикрепено към външната стена на сградата-непосредствено над прозорец или тераса. С поставянето на допълнителни колони или колове тентата може да бъде поставена и над тротоара, стърчаща от сградата например пред входа на хотел. Ресторантите често използват сенници, достатъчно широки, за да покрият значителна зона за хранене на открито, партита или приеми. В търговските сгради често се използват сенници съдържащи информация за името, бизнеса и адреса на търговския обект, като по този начин действа като билборд и същевременно осигурява сянка, предпазва от силните ветрове и защита от дъжд или сняг.
Покритието на тентите се състои от платно, изработено от акрил, памук, полиестерна прежда или ламиниран винил. Платното е опънато и закрепено за лека конструкция от алуминий или стомана, но е възможно и за конструкция от дърво или някакъв прозрачен материал. За по-суровите зимни метеорологични условия тентите обикновено се изработват с алуминиево покритие и алуминиева ламарина.
Тентите са познати от античния свят. В Италия тента се е изграждала в Колизеума. Изработвала се е от ленен плат, дървен материал за рамкиране и въже. Тази система ефективно покривала със сянка една трета от арената в частта със седящи места. Разбира се в наши дни конструкцията на тентата е осъвършенствана. Производителите гарантират за нейната стабилност и безопасност. Съвременните сенници могат да бъдат конструирани с кавъри на различни видове тъкани, алуминий, фибростъкло, велпапе поликарбонат или други материали. Някои от днешните тенти предлагат аксесоари, които могат значително да увеличат гъвкавостта и полезността на съоръжението. Лабораторни измервания показват, че температурата под тентата може да бъде с около 20 градуса по-ниска от температурата на въздуха извън нея. Защото тентите предотвратяват блестенето на слънцето през прозорците и плъзгащите се стъклени врати. Те могат да имат функцията на охладители в помещението, което спестява от разходите за климатизация. Те помагат за предпазване на мебелите и килимите от въздействието на слънчевите лъчи. Тенти също се поставят в затворени помещения, за да се оградят и обособят място за игра на децата.
Тентата позволява на хората да се наслаждават на своите летни вечери и нощи на открито.

HTML код на статия

Автор: magicaz


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар