Три ъпдейта в AdWords

Google пусна три актуализации на своята платформа за PPC реклама. Всеки рекламодател или специалист трябва да е наясно с нововъведенията, които бяха направени от търсачката. Ще разгледаме подробно промените, за да стигнем до извода кои са необходимите корекции, които трябва да се нанесат в Pay per click маркетинга.

1. Промени в Conversion Tracking – В Google AdWords се променя начинът, по който се броят реализациите. От търсачката не са обявили публично тази трансформация, но огромен брой рекламодатели са получили уведомителни имейли за случващото се. Промените в Conversion Tracking-а вероятно ще станат видими едва през следващия месец. Помените в платформата за PPC реклама имат за цел да я направят по-гъвкава за начина, по който рекламодателите проследяват своите реализации. Те ще могат много по-лесно да определят и разчитат различните действия за преобразуване в рамките на техния акаунт.
Всеки рекламодател може да избере критерий, който да следи специално. Това може да са продажбите, които са реализирани, или потокът от нови посетители, който е привлечен благодарение на Pay per click рекламата. Новите Conversion Tracking имат и някои функции, които не бяха достъпни преди. Рекламодателят ще може да избира по какъв критерий да подрежда данните, за да проследява броя им. Имейлът, който е разпратен до хиляди хора и компании, обяснява как ще работят новите функции на платформата.

2. Новият инструмент Attribution Modeling – Търсачката обяви и промяна в инструмента Attribution Modeling. Той ще помогне на рекламодателите, които са инвестирали в PPC реклама да определят кои ключови думи им носят печалба. Освен това ще бъдат степенувани именно онези, които носят най-много реализации. Това ще е изключително полезен инструмент, когато се налага да ремаркетирате своята Pay per click реклама.

3. DoubleClick – DoubleClick обяви своята нова търсачка Commerce Suite. Този набор от инструменти е предназначен да помогне на рекламодателите да създават и актуализират лесно PPC рекламите и кампаниите. Той включва допълнителни функции, за да им помогне в създаването на динамични обяви.
Google представи обновлението като стабилен комплект, който предлага един по-интелигентен и по-бърз достъп до онова, което търсите. Продуктът има централен панел на управление, който дава възможност процесът на редактиране на текстовите реклами да бъде автоматизиран. Въз основа на своя продуктов каталог ще можете да наберете данни в реално време, за да оптимизирате продукт или бизнес категория. Всичко това се измерва с гъвкави и точни доклади.
DoubleClick Search Commerce Suite е проектиран, за да улесни всички потребности на специалистите, които се занимават с Pay per click реклама. Обновлението позволява ефективно изграждане, управление и оптимизиране на кампаниите. Освен това ще позволи интеграцията на нови продукти, както и подобряването на старите. Това е единствената платформа, която е директно интегрирана с Google Merchant Center. Новият продукт на най-мощната търсачка дава възможност на рекламодателите да правят бърза инвентаризация, което дава възможност да видите силните страни на своите продукти. Пропуските ще станат видни, за да знаете върху какво трябва да работите. Подобрението ще ви оптимизира и времето, което отделяте за PPC маркетинга (за който можете да прочетете повече тук http://www.seopal.bg/ppc-%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B0/ ), което означава, че няма нужда да се грижите за отделен интерфейс. Най-практичното подобрение е свързано с ръчното качване на нови Pay per click реклами (както коментират специалистите от Seopal тук: http://www.seopal.bg/професионална-ppc-реклама-от-seo-pal/). Няма да се налага да изчаквате някой колега да го направи, за да можете да направите своите корекции. Вместо това маркетинговият екип може да вижда промените на живо и да реагира на тях веднага.

HTML код на статия

Автор: dobringeorgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар