Ценни съвети и предупреждения относно хемороидите и борбата с тях

Всеки, който е страдал някога от хемороиди, си спомня за болката дълго време след това. Не е лесно да се справим с тях, но не е и невъзможно, тъй като има много действия, които можете да предприемете, независимо в кой етап на развитието си са хемороидите, както и дали те са външно или вътрешно образували се. В тази статия ще намерите много и полезни съвети, които, ако приложите на практика, ще ви спасят от тази болка и некомфорт, а освен това ще ви предпазят от тази напаст и за в бъдеще.

Съвети

  1. След като вашите хемороиди са излекувани, жизнено важно е да се гарантира, че няма да се получи рецидив. Избягването на запек е може би най-важното нещо, което може да се направи в това отношение. Това, което трябва да се направи, е да се увеличи приема на фибри като за начало.
  2. Има много начини за естествено лечение на хемороиди и е по-добре да се обръщаме към тях по-скоро рано, отколкото късно.
  3. Не надрасквайте хемороидите си. Това може да повреди стените на деликатните вени, което пък ще доведе до тяхното влошаване след време.
  4. Увеличете приема на вода. Нашите тела са съставени от голям процент вода, дори предимно вода, и се нуждаем от нея много преди да сме усетили, че сме жадни. Водата е от съществено значение при обработването на отпадъчните материали в червата.  Когато не пиете достатъчно вода и други течности, процесът за преработване на отпадъчните материали се забавя и е налице изоставане в червата. Крайният резултата е преминаването на твърди изпражнения.
  5. Локалните кремове и гелове са на разположение за различни симптоми, например, ако се появи усещане за парене или сърбеж, за най-бързо получаване на облекчение използвайте охлаждащ гел, който съдържа витамин Е или алое вера. Ако вашите хемороиди ви причиняват болка, има кремове, които са създадени за облекчаване на болката.
  6. Опитайте да взимате вана по два пъти на ден, ако това е възможно, особено ако хемороидите ви са много болезнени или сърбящи.
  7. Уверете се, че сте изсушили аналната област старателно, след като сте използвали мокри кърпички или сте си взели вана или душ. Излишната влага ще раздразни кожата и ще причини сърбежи.
  8. Вместо всеки път да използвате обикновената вана, можете да закупите така наречената вана за седене. Това е вана, подобна на стол, в която бедрата се потапят в топла вода, обикновено като част от терапевтично лечение.

Това са 8 от най-ефективните начини за борба с хемороидите. А сега следват няколко много важни неща, които трябва да имате предвид.

Предупреждения

  1. Всяко значително кървене от ректума, внезапна болка, както и последните промени в движенията на червата трябва да бъдат довеждани до знанието на вашия лекуващ лекар.
  2. Локалните кремове и гелове са само за външна употреба и не трябва да ги прилагате вътрешно при никакви обстоятелства. Има свещички за вътрешна употреба, които да приложите, ако чувствате парене или сърбеж вътре в аналния канал.
  3. Хемороидите не се нуждаят от незабавна медицинска намеса. Светлочервената кръв в изпражненията е ясен симптом за хемороиди и можете първо да опитате с някакъв вид домашно лечение. Ако обаче кръвта е тъмна на цвят, незабавно се обърнете към специалист, тъй като това може да са чревни кръвоизливи.

 

HTML код на статия

Автор: hrisi.d


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар