Най-налудничевите пици в света

Ако обичате пица, то със сигурност ще изпитате вълнение, след като ви разкрия на какви видове попаднах из мрежата. В началото, признавам си, бях леко погнусен от някои от типажите, които се харесват от любителите на италианската храна, но след като експериментирах, то останах приятно изненадан. Пригответе се за голяма доза странни добавки и ако искате един съвет от мен, вземете си нещо да похапвате, защото със сигурност ще огладнеете.

Чудейки се какво да похапна в една пица в София, то аз се разрових в интернет, за да си избера нестандартен вид пица и да я поръчам. Първата, на която попаднах, беше пица “M&M”. Не се хващайте за главата. Добавките върху този вид са именно шоколадовите цветни бонбонки, а доматеният сос е заместен от течен шоколад. Блатът се изпича, но трябва да се внимава да не се прегори, защото всяко едно загаряне проваля цялата пица. След това той се намазва обилно с шоколад като само коричката се оставя суха. Най-накрая се добавят вкусните, малки и толкова цветни кръгли бонбончета “M&M” отгоре върху шоколада.

Попаднах и на нещо още по-готино. Този път говорим за пица покрита само и единствено с пеперони. Онзи малък салам, които е изключително солен и пикантен. Нищо друго. Блатът се покрива със зехтин, а отгоре се нарежда толкова много пеперони, че най-накрая не виждаме абсолютно нищо от блата. Липсват доматен сос, кашкавал и каквито и да е допълнителни подобрители. Опитах и този тип пица и трябва да ви призная нещо – яжте я само когато сте много гладни, защото иначе рискувате да не оцените този вариант. Е, също така си пригответе поне една бира, вино или каквото там пиете в по-големи количества от обикновеното. Соленото ще ви накара да ми повярвате.

Още една сладка пица ще влезне в този мой подбор от странни разновидности. Тя се състои от червен шоколадов сос, вместо доматен, шоколадови бонбони и бисквитки “Орео”. Самите бисквити не трябва да се разрязват или отлепят. Те са нещо като салам, но да знаете, че омазването е голямо. Особено ако сте дама и хапките ви не са толкова големи колкото мъжките. Принципът на този вариант пица е същият както този на “M&M” вариацията, но блатът трябва да е малко по-тънък и не с дебела кора отстрани.

Завита пица, но не калцоне, е последната такава, която ще ви разкрия. На нея попаднах най-накрая, така да се каже. Но тук няма нещо толкова странно в съставките, а в начина на консумация на пицата. След като разполагате с вашата храна пред себе си, разделяте блата с добавките на две и завивате като дюнер. Завивате долният край с целофан или салфетка и добавяте кетчуп, майонеза, горчица, зелена салата и каквото желаете в сърцевината на образувалата се фуния. Трябва да ви кажа, че ако не прекалите, то се получава нещо наистина интересно поради смесването и концентрацията на вкусове на едно място.

HTML код на статия

Автор: t1sh087


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар