Google Места срещу Google+ Local

Объркват ли ви разликите между Google Места и Google+ Local? Това не е изненадващо. Ще се подобри ли локалното ви търсене, ако имате само едното или и двете? Google не са се постарали да улеснят малкия и средния бизнес с тези свои продукти. Ние ще се опитаме да изясним ситуацията.

Какво означава Google Места за вашия бизнес?
Google Места е информацията, която търсачката получава и използва при класиране на вашия бизнес за локалното търсене. Вероятно търсачката вече автоматично ви е включила в списъците за локално търсене. Страницата ви в Google Места ви позволява да имате повече контрол върху информацията, която се появява пред потребителите, които осъществяват локално търсене.
Вашата страница в Google Места трябва да съдържа определена информация. Вие ще трябва да попълните име, адрес и телефон на бизнеса си. Това са основните опорни точки, чрез които се прави локалното търсене. Освен това можете да предоставите кратко описание на бизнеса си, снимки на локацията, както и работното си време. Това ще улесни клиентите ви, когато провеждат локално търсене.

Управление
Вие сте в състояние да управлявате тази информация чрез таблото или „dashboard” в Google Места. Можете да нанасяте корекции, когато това е необходимо, за да съответстват на локалното търсене. След тези стъпки ще трябва да потвърдите профила си (б.а. verify your account). Вие можете да направите това по телефона или чрез имейл. Така вие ще имате пълен контрол върху данните за локалното търсене.

За какво са ви Google+ Local Business страници?
Google+ Local се занимава със социалния аспект на локалното търсене. Това е мястото, където се свързвате с потребителите и колегите от вашата бизнес сфера. Това се случва, като ги поставите в кръговете си (б.а. circles). Те са подобни на феновете на страницата ви във Facebook и последователите ви в Twitter.
Потребителите, които имат вашата компания в кръговете си, могат да виждат обновленията, които правите. Независимо дали това са постове в блога ви или отговори на коментарите, те помагат на локалното търсене.
Данните за връзка и снимките на компанията позволяват на потребителите ви да получават информация за цялостното състояние. Това създава ангажираност, която е много важен фактор за локалното търсене.
Има един много интересен момент около локалното търсене на Google+. Търсачката започва да предлага персонализирани резултати, които са базирани на вашите връзки в Google+. Например, когато някой потребител постави компанията ви в своите кръгове, е много вероятно, когато дири нещо, което има връзка с бизнеса ви, вие да сте на челно място в локалното търсене. Това е и причината да се стремите повече потребители да ви поставят в своите кръгове. Това ще помогне много на резултатите ви в местното търсене.

Трябват ли ви и двата профила?
Има две основни причини да присъствате в Google Места, както и Google+ Local:
1. Дава ви се контрол върху информацията за вашата търговска марка. Без значение дали ви харесва, или не, вашият бизнес ще бъде споменаван в необятното пространство на интернет. Това може да са споменавания на клиенти или конкуренти. Вие трябва да се уверите, че след локалното търсене те виждат правилната информация за вас. Освен това ще можете да се свържете с клиентите си, като покажете човешкото лице на бизнеса.
2. Ще ви изведе напред в резултатите за локалното търсене. Това е наистина важен момент от вашия link building. Трябва да се опитате да дадете колкото можете повече релевантна информация за своя бизнес.

HTML код на статия

Автор: dobringeorgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар