Google AdWords добавя анотации с потребителски рейтинг

Всеки, който се занимава с изграждане на PPC кампании, е наясно, че Google провежда потребителски проучвания. Това, което не беше ясно до този момент, е какво възнамеряват да правят със събраната информация. Вече е ясно, че данните, които бяха събирани за търговските марки и техните интернет страници, ще бъдат използвани за анотации с потребителски рейтинг в Google AdWords.

Какво казва компанията по въпроса?
„Анотациите с оценките на потребителите предоставят най-ярките примери за продукти във всяка индустрия, оценени от потребителите. До три от най-добрите оценки за продуктите и услугите на отделна компания ще се показват под текста на рекламите, когато бъде осъществено търсене. Освен това потребителите ще бъдат снабдени и с линк към повече рейтинги. Тези анотации, които нямат нужда от настройки, ще допринесат за насочване на трафика към уебсайта. Всяка PPC кампания ще може да използва силата на мнението на потребителите”, разясняват от AdWords в помощните файлове.

Провеждане на проучването
Според данните, които са публикувани в AdWords, става ясно, че проучването е проведено сред „стотици, дори хиляди, възможни случаи за всяка ниша от бизнеса”. Анкетираните се самоопределят като потребители, което означава, че данните могат да се използват като основа за изграждане на PPC кампания според новите правила.
“Изследванията на AdWords започват, когато всеки потребител е бил идентифициран като клиент на определен вид бизнес услуги или продукти. С помощта на въпроси като „С коя авиокомпания сте летели наскоро?” или “Кой мобилен оператор използвате?”, се извеждат данни за различните индустрии, които могат да се използват от маркетолозите, които искат да включат потребителските анотации, като елемент в своята Pay per click акция.

Действия в полза на рекламодателите
От AdWords заявиха, че действията им имат за цел да представят бизнеса, който разчита на PPC кампания за рекламата си в най –добра светлина. Това се потвърждава от факта, че само трите най-добри потребителски анотации ще се показват след заявка за търсене.
Всеки специалист, който се занимава с Pay per click акции, а и редица изследвания, ще ви кажат, че при взимане на решение за покупка, потребителите се доверяват най-много на мнението на други клиенти. Освен това нововъведението има и други силни страни. То предоставя на таргет групата, върху която е фокусирана PPC кампанията, полезно и интересно съдържание. Потребителите могат да избират от много широк диапазон от теми, като онлайн новини, справочници за развлекателни обекти и т.н. За компаниите, които поставят своята реклама на такава платформа, това означава, че ще получават обратна връзка от широк спектър от клиенти. Освен това неприятният елемент, който съществува за непропорционалните мнения от хора, които са недоволни (или развълнувани) ще бъде минимизиран.

Един клик и си там
С анотациите за потребителски рейтинг целевата аудитория на всяка кампания може да кликне върху определена реклама и да получи много детайли за рейтинговите резултати. Освен това има и една много добра новина за бизнеса – тези анотации ще бъдат безплатни при кликване. Това означава, че, когато потребителят на вашата PPC кампания кликне върху анотацията и избере да посети сайта ви, вие няма да бъдете таксувани за това по никакъв начин (това е и мнението на специалистите http://www.seopal.bg/професионална-ppc-реклама-от-seo-pal/). От платформата за този тип маркетингови акции направиха и още едно важно уточнение за новостите. Те съобщиха, че има система за точкуване, но тя е една и съща за всеки рекламодател, без значение колко голям или малък е той. Можете да прочетете повече тук: http://www.seopal.bg/

HTML код на статия

Автор: dobringeorgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар