Врати с две лица правят жилището ви неповторимо и функционално

Светът на съвременните врати и мебели е красив и разнообразен. Само трябва да ги съчетаем хармонично и те ще ни радват години наред. Затова нека проявим повече активност още при избора на интериорни решения и да огледаме нещата от всички страни.

Класическият стил врати си остава засега един от най-предпочитаните, като съчетава отлично естетика и практичност. Пантите им са направени от солидни материали, които могат да бъдат забити дълбоко в стената, което им придава голяма устойчивост. Освен че са много стабилни, те са и звукоизолиращи и са подходящи за големи фамилии, където всеки търси своето кътче за спокойствие. Този модел е подходящ за  различните помещения – кухня, всекидневна, спални, баня. Те си пасват най-добре с мебели с класически дизайн.

Ако класиката не ви задоволява и искате много повече, за да бъде всичко във вашия дом уникално и неповторимо, модните интериорни дизайнери предлагат още много варианти с оригинални решения, които можете да откриете в магазините на Борман Комерс с експресни предложения за врати в София,  Сред оригиналните решения на някои от тези модерни интериорни дизайнери, са плъзгащите се врати, изработени от стъкло или винил, които разделят просторни помещения и придават на жилището по-голяма функционалност.

Интересни са и моделите в еклектичен стил, тип байпас. Те са построени на принципа на приплъзването. Подходящи са също за помещения, в които могат да се обособят две зони. Тези врати са много популярни при изработването на мебели от типа на вградени гардероби, за обособяване на спални и мокри помещения, дрешници. С подобна функция са и вратите тип хармоника.

Ако таваните на жилището ви не са много високи, а искате то да придобие по-аристократичен вид, поставете врати, по-високи от обикновените. Така ще създадете усещане за сила и устойчивост.

Индивидуалност в жилището привнася и използването на витражите, които могат да се поставят и на някои мебели. Остъклените, както и овалните врати, крият също своето очарование. Обикновено стъклените, които се продават, са с подходяща дебелина и топлоустойчиви, за да не се чупят лесно. Предпочитани са непрозрачните, които се предлагат в различни форми. Върху някои от тях се срещат изписани японски йероглифи или други рисунки.

При тесен и тъмен коридор изберете врати с тип покритие на фурнир с хоризонтални райета и с остъкляване.  Ако срещу тях има място за гардероб или друг вид мебели, те могат да бъдат в същия вид окраска. Неповторим облик на вашия дом ще предадат и модерните в момента модели с две лица. Например, ако от дневната се влиза направо в детската стая, този вариант е чудесно решение, за да се вържат добре със стила и цвета на мебелите. От едната страна може да е в тъмен цвят, а от другата – в мек и пастелен.

HTML код на статия

Автор: georgievtur


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар