Грешки в почистването, които почти всяка домакиня продължава да прави

Смятате се за идеалната домакиня? Твърдите, че домът ви е толкова чист, че дори прашинка не може да се види, в която и да е стая? Е, значи не сте прочели най-популярните и често срещани грешки в почистването, които почти всяка домакиня продължава да прави! Вижте ги и вие и тогава смело заявете дали наистина вие сте идеалната съпруга с идеално чистия дом!

1. Търкате петната по килима

Търкането е най-честото действие, което правим, когато видим петно. Така и трябва да бъде, но не за всяка повърхност и не за всеки вид мръсотия. Когато става въпрос за разливане върху килима, най-добре забравете за този метод, а го заменете с попиване и изсмукване с прахосмукачката, ако не искате да оставите пода гол завинаги!

2. Почистване на прозорците, когато е слънчево

Топлото време и слънчевите лъчи, може би, ви зареждат с позитивна енергия и мотивация да творите и вършите нещо, но не ги използвайте като повод за миене на прозорци – особено ако се налага да висите от високо, защото слънцето ще ви заслепява и дори няма да виждате какво точно почиствате!

3. Лимонът и оцетът са универсални почистващи средства – да, ама не!

Всъщност, не всяка повърхност ще понесе добре киселинността на тези два уж стандартни продукта за отстраняване на петна. Избягвайте ги при естествени покрития – мрамор, вълна, дърво и така нататък, защото от тях можете да захабите мебелите.

4. Колкото повече, толкова повече не винаги важи за домашното почистване!

Така например, някои домакини си мислят, че ако сложат повече препарат, повърхността ще заблести повече. Всъщност, най-много да я увредите или да си създадете повече работа с усилие да премахнете пяната. Не е вярно и това, че ако чистите много и постоянно, домът ви ще е вечно свеж и подреден. Напротив – тази рутина може да ви изиграе лоша шега с обратно действие.

Нека си го признаем – никоя домакина не харесва толкова домакинската работа, а други изпадат веднага в паника, когато дойде време за почистване, но има и мързеливи хора, за които просто професионалните почистващи услуги са необходимост, а не лукс. За това ние мислим, че експертното почистване би спестило грешките изброени по горе, които всяка домакиня прави. За всички тях – експертното, професионално домашно почистване наистина би свършило чудесна работа, но, от друга страна, и вие – дори и като перфектни домакини – имате нужда също някой друг да изпълни вашите домашни задължения от време на време, нали?

HTML код на статия

Автор: creklamabg


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар