Доставка на цветя и книга – път към сърцето на тъщата

Излизах с Милена вече от няколко месеца и тя много ми допадаше. Ако не бях такъв циник щях да си призная, че я обичам още в този момент, но за сега гледах да не пришпорвам прекалено нещата.
Двамата бяхме приключили дълги и трудни връзки, но една глупава грешка ни събра и пътищата ни тръгнаха заедно.
Бях работил с колежка от нейният офис и реших за благодарност да й изпратя букет цветя с картичка. Не съм искал да свалям мацката, тя беше малко грозновата, но за сметка на това голям професионалист.
При доставката на цветя от моя грешка или неточно вписване, но семплият букет вместо на бюрото на Милена, попада на това на Милена.Тя била леко изненадана, че непознат и изпраща цветя и картичка с благодарности, но решила да не бъде груба и да върне жеста с обаждане. Поискала телефона ми, след кратък разговор и малко припрян смях, аз реших, че жена с толкова привлекателен глас трябва да получи и покана за кафе освен объркани цветя.Така се запознахме лично и започнахме да излизаме.Сега вече моята Милена беше решила, че е време да ме заведе на гости и да ми представи мама Аги.
Не се притеснявах особено, защото все още не бях наясно, че съвсем скоро ще ми хрумне да предлагам брак на Милена и за целта трябва да спечеля благоволението на мама Аги. Бяхме поканени на вечеря, Агата (така ми се представи мама Аги) ни посрещна с аристократичен вид в своят апартамент с не по-малко аристократично ретро обзавеждане.Тя ме гледаше открито и преценяващо от самото начало на вечерта. Бях свикнал да предразполагам хората и най-вече жените. От дума на дума стигнахме до темата за любимите книги и автори, и мама Аги малко се отпусна като сподели, че случайно или не е голяма привърженичка на Агата Кристи. Имала всички нейни романи с изключение на един, който била дала на приятелка и така и не получила обратно.
Мислено си записах, че няма по-подходящ подарък за впечатляване на тази жена от “Карти на масата” на Агата Кристи – изгубената книга.Вечерта приключи добре, но не бих казал, че съм спечелил сърцето на бъдещата тъща още тогава.
Като си тръгнахме Милена се подсмихна и отбеляза, че сигурно се радвам, че живее отделно от майка си.
Минаха още два месеца и три кратки срещи с бъдещата тъща, някъде там си дадох сметка, че нямам какво да губя или чакам и искам да се оженя точно за това момиче.
Веднага ми светна лампичка в глава, че преди да правя предложение за брак, първо трябва да спечеля сърцето на мама Аги. Милена беше останала без баща и аз трябваше да я искам от бъдещата тъща.
Купих „Карти на масата“ и реших, че преди да си разкрия картите ще подготвя това старо женско сърце с цветя.

Поръчах доставка на цветя за мама Аги и учтиво поисках с картичка лична среща без Милена да узнава или присъства.

После, въоръжен с книгата на Агата Кристи отидох в дома на мама Аги и поисках официално разрешение да предложа на Милена.

Агата ли трогна Агата или аз не е ясно, но милата тъща беше безвъзвратно спечелена точно в този момент.

HTML код на статия

Автор: alanforts


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар