Етапи при проектиране на къща

Имате собствен терен, върху който искате да построите къща за семейството си. Искате домът ви да е удобен, красив и да се отличава от останалите къщи?

Какво трябва да направите, ако това е желанието ви?

На първо място ви трябва някое архитектурно студио като „Пловдив Дизайн”, на което да се доверите да извърши проектиране на къщата ви.

Защо ви казваме да се обърнете към архитектурно студио?

Всъщност имате два варианта, за да получите вашия проект за къща: да закупите готов проект или да наемете архитектурно студио за проектиране на къща.

Ако изберете първия вариант просто отивате в което и да е студио, което предлага готови проекти, избирате един и го купувате. Това от една страна е добър вариант, ако не ви се чака, но от друга страна, ако искате вашата къща да се отличава от останалите, с готов проект това няма как да стане.

Затова нашият съвет е да се обърнете към някое архитектурно студио като „Пловдив Дизайн” и да ги оставите да се справят с проектирането на къщата ви.

Какви са етапите при проектиране на къща?

Има няколко основни етапа, през които преминава всеки един проект, без значение дали става дума за еднофамилна или двуфамилна къща.

Първият етап е опознавателен, т. е. вие трябва да заявите желанието си за проектиране на къща и да се срещнете с избраните от вас архитекти, които да изготвят проекта.

По време на този първи етап се обсъждат вашите виждания и идеи, а архитектите ви помагат със съвети и разяснения.

Вторият етап включва изработването на предварителни скици, които вие трябва да одобрите или не.

Докато се подготвя предварителния план на къщата, архитектите и геодезистите отиват на мястото, където искате да строите и правят своите измервания, които са необходими за реализацията на проекта.

След като и това е готово остава да се изготви крайното проектиране на къщата.

Проектирането на къща не е никак лесна работа, тъй като за да се изготви един наистина добър проект са необходими различни специалисти, които да  направят своето проучване и да дадат експертното си мнение дали това, което искате може да бъде осъществено на вашия терен или не.

Проектирането не е само изготвяне на една скица, това е един изключително трудоемък процес, тъй като всяка една къща, която ще бъде построена в последствие по този проект трябва да отговаря на всички изисквания и стандарти за строителство.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар