За здравето на зъбите няма цена

За здравето цена няма! Здравето е безценно! Това чуваме от бабите си редовно, но истината е, че за здравето грижи трябва да се полагат ежедневно, за да бъде безпроблемно.

Денталното здраве е важно, както състоянието на всеки друг орган в човешкия организъм. Немалко неприятни състояния се дължат именно на лошата устна хигиена и проблеми в устната кухина. Установено е, че дори болки в ставите могат да бъдат причинени от проблеми със зъбите и устната кухина. Болките в ушите, все повече и при малки деца, също често са свързани със състоянието на конкретен зъб. Добрият зъболекар може да установи това. С проблеми в устната кухина може да бъде свързан дори косопадът. Това състояние обикновено води хората при дерматолог, който, обаче, съветва за консултация със стоматолог. Жлъчни проблеми, дори рак, също могат да бъдат свързани със състоянието, хигиената и редовните профилактични прегледи при зъболекар на устната кухина.

По състоянието на езика и венците може да се съди за много заболявания на други органи и системи в организма. Добрият зъболекар може да установи кои симптоми са следствие от здравето на зъбите и кога са симптоми за друг наличен здравословен проблем.

Вярно е, че всяка поддръжка, в това число и здравната, е свързана с пари. Цените на зъболекарските услуги също утежняват месечния семеен бюджет. Ако помислим рационално, обаче, навреме отстраненият проблем би ни спестил доста по-големи суми пари, които ще трябва да отделим или дори ще ни се наложи да намерим, когато проблемът се задълбочи.

Зъболекарите в София, а и техните колеги навсякъде по света са единодушни, че в основата на здравите зъби са освен гените на човека и храната, която той приема. Зъболекарите препоръчват, ако нямаме възможност да измием зъбите си, то поне да изплакнем устата след всяко хранене, дори след пиене на напитки, особено захарни и кафе. Всяка храна и питка полепва по устната кухина и зъбите, оставяйки плака, в която виреят множество микроорганизми. Именно тези микроорганизми водят до последици от малкия кариес до много по-сериозни проблеми.
С редовни профилактични прегледи и създаването на ежедневни навици за поддържане на добрата устна хигиена още в ранна детска възраст, си гарантираме по-малко и по-лесно отстраними здравословни проблеми.

 

HTML код на статия

Автор: magicaz


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар