Здрави зъби без зъбен камък

В представите си за идеалната усмивка всеки вижда добре подредени, бели зъби с едноцветни гладки венци. Не всеки е природно надарен с такива зъби и венци, затова пък стоматологичните кабинети предлагат услугата “идеална усмивка”.
Дори да нямаме най-белите и идеални зъби с не много усилия, но редовни процедури, можем да поддържаме добър естетически вид и здравословно състояние на устната кухина, и специално на усмивката си.
Едно от нещата, от които е важно да се избавяме навреме и редовно е зъбният камък. Не е задължително човек да пуши или да пие кафе в големи количества, за да се образува зъбен камък. Той представлява отлагане, което се формира върху повърхностите на зъбите и привенечната граница. Грапавата повърхност на зъбния камък е идеално място за задържане на микроби и резервоар за бактериални токсини и антигени. Той е предизвиква възпаления и гингивити, които могат да доведат до загуба на зъбите.
Отстраняването на зъбния камък се извършва само в стоматологичните кабинети от зъболекар. С четка и паста за зъби няма как да бъде отстранен, но пък ежедневната строга хигиена благоприятства за по-бавното натрупване на зъбния камък.
Как може да разберете, че е започнало натрупване на зъбен камък? Започва да се наблюдава бяло или жълтеникаво оцветяване, което може да премине до черно. Отстраняването му от зъболекар се нарича скалинг и се извършва с ултразвуков апарат и различни инструменти. След механичното почистване се извършва и ръчно, което отстранява и по-фините отлагания. Използват се специално разработени пародонтални инструменти с различни големина и форма.
Зъболекарите препоръчват отстраняването на зъбния камък да се извършва два пъти годишно от специалист.
Посещенията в зъболекарския кабинет са свързани с неприятни очаквания, високо напрежение и усещане за страх. Но честите профилактични прегледи, навременното отстраняване на зъбния камък, кариеси и други скоро възникнали проблеми, би могло да предотврати тежки и по-болезнени последици.Специалистите осигуряват безболезнено стоматологично лечение, профилактични прегледи, лечение и запълване на коренови канали, вадене на нелечими зъби и мъдреци, отстраняване на кисти без нужда от болничен престой, поставяне на висококачествени импланти, отстраняване на зъбен камък, избелване на зъби, физиотерапия, моментални зъбни снимки и разбира се спешна и планова стоматологична помощ. Записването за преглед става в удобно за пациента време. Някои зъболекарски кабинети предлагат и денонощни услуги при спешни случаи.

HTML код на статия

Автор: magicaz


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар