Как да изберем добри клещи резачки

Качествените клещи резачки имат няколко особени признака, които са определящи при неговия избор. Например не трябва да има вдлъбнатини върху метала на челюстите или подбити ръбове на режещите остриета. Режещите ръбове на остриетата трябва да имат много плътен контакт по цялата дължина. Също така е важно при рязане остриетата да не заклинват едно във друго. При производството на клещи се обръща особено внимание на безопасността и удобството при рязане. Именно КНИПЕКС отделят време и средства при тестване и изпитване на различни видове и модели клещи. Всички модели на клещите резачки КНИПЕКС са конструирани така, че да са удобни и функционални.
Ръкохватките при клещите резачки имат изолационна обмотка, която в зависимост от модела позволява да ги използваме и като инструмент за електро инсталационни работи под високо напрежение. Според вида на изолационния материал на ръкохватките, клещите резачки са разделени на изолирани и електро-изолирани. Електро-изолираните ръкохватки имат специално покритие, което осигурява безопасност при работа под високо напрежение. Изолацията е направена изцяло от специален материал, който има високи изолационни свойства.
При производството се обръща особено внимание на устойчивостта на смачкване, устойчивостта на влага, маслоустойчивостта, а също така ръкохватките да не са хлъзгави и крехки при натиск. При производството се следи задължително електроизолацията на ръкохватките да осигурява защита срещу токов удар в степента, която съответства на изолационния материал. При работа с клещи резачки трябва да знаем как да използваме инструмента, така че да не нараним себе си или някой друг, а също и да внимаваме да не срежем погрешен кабел, жица или тел.
Клещите резачки трябва да имат и надежден шарнир, осигуряващ минимално триене и същевременно минимален луфт. КНИПЕКС е разработил няколко вида шарнира, които изпълняват тези изисквания.
При клещите резачки са от особено значение вида на фаската, ъгъла на огъване на главата, големината на главата, дължината на режещите ръбове и дължината на дръжките. Дължината на дръжките определя и максималния диаметър на телта, който клещите могат да режат.
Повече информация за избора на клещите резачки ще намерите на: http://www.e-shop-bg.eu
Автор: Е-shop-bg

HTML код на статия

Автор: e-shop-bg.eu


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Как да изберем добри клещи резачки, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар