Как да почистим кафемашината в 4 лесни стъпки

Сутрешното кафе е един много важен ритуал за всеки човек. Чаша хубаво кафе дава добър старт на работния ден и за някои от нас е абсолютно задължителна напитка.

Кафемашината като всеки друг уред се нуждае от почистване, за да работи безпроблемно и да ни осигурява дневната доза кофеин.

Има различни методи, с които можете да си послужите, за да я изчистите добре. По магазините се продават разни течности и прахчета, които да ви свършат работа, можете да се обърнете и към специалист, ако се страхувате да не повредите вашата кафе машина.

Друг възможен и изпитан вариант е да ползвате едно много познато средство при почистването в домашни условия, а именно оцет. В няколко стъпки вие можете да премахнете варовика от кафемашината си съвсем лесно и ефективно, без да употребявате каквито и да е било препарати.

1. Изплакнете добре уреда, за да отстраните остатъците от кафе по филтъра и каната.

2. Направете си разтвор 1:1 вода и оцет и напълнете догоре отделението за вода в кафе машината.

3. Пуснете я да работи. По средата на цикъла я спрете и нека течността преседи 1 час. След това я пуснете да довърши програмата.

4. Когато приключи, излейте сместа и напълнете кафемашината с чиста вода. Отново я включете да работи и изчакайте да приключи цикъла. Повторете тази процедура още 1 път, за да сте сигурни, че се е отмил добре оцета от кафемашината.

Този метод ще почисти напълно вашия уред от варовика или други наслоявания, които му пречат да работи нормално и да прави хубаво кафе.

Ако проблемът ви е в цедката, която се е запушила, можете да пробвате с друг хитър ход. Отстранете я от кафемашината и я накиснете в чаша с Кока-Кола за около един час, след това я изплакнете добре с чиста вода.

Друга възможност е, така да се каже, да обгорите кафето, запушило цедката. Това може да стане с помощта на газов котлон или просто да запалите свещ или по-силна запалка и на пламъка да изчакате да изгорят остатъците. После се измива и се пуска кафемашината само с чиста вода да направи няколко кафета и е готова за употреба.

Разбира се, ако имате повече търпение и време, можете да си поиграете ръчно с помощта на карфица да отпушите всяка дупчица по цедката или филтъра.

HTML код на статия

Автор: IdeaMax


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 2.5 от 6 звезди. (от 2 гласа)
Как да почистим кафемашината в 4 лесни стъпки, 2.5 out of 6 based on 2 ratings

Напиши коментар