Козметични продукти за крака

Уморени и натежали крака, отоци и разширени вени. Напукани и загрубели пети, чупливи и нацепени нокти… Всичко това може да бъде избегнато ако подберем и използваме подходящите продукти за крака.

Защо трябва да бъдем благодарни на продуктите за крака?

На първо място, тези продукти ни позволяват да имаме гладки и нежни стъпала, за да можем през лятото спокойно да обуем, така симпатичните сандали. Отворените обувки дават на кожата уникалната възможност да диша, което през останалите сезони, по нашите географски ширини е невъзможно. Затворените обувки, причиняват запарване, гъбични инфекции и неприятна миризма, които са също доста сериозен проблем на краката .

Благодарение на определени лечебни и козметични продукти за крака, можем да си позволим да прекараме по-дълго време на крак, независимо дали ще го прекараме в разходки или в работа. Тъй като стъпалата поемат товара на цялото тяло, те често са уморени, отекли и болят. Съставките на специалните продукти за уморени стъпала подобряват циркулацията на кръв и лимфа и по този начин предотвратяват появата на капиляри и разширени вени.

С какво са по-различни продуктите за крака?

Продуктите, предназначени за тази част от тялото са създадени да отстраняват конкретни проблеми. Така например загрубелите и напукани пети и стъпала се нуждаят от специални методи за въздействие. Кожата на стъпалата може значително да се омекоти с премахване на загрубелия слой, като за целта се използват специални ексфолианти за стъпала, чиято единствена алтернатива са пилите за пети и пемзата.

Кремовете за стъпала имат специални омекотяващи свойства. Ако мислите, че можете да замените крема за загрубели стъпала с който и да е друг крем – грешите. Тези продукти съдържат специални омекотяващи съставки, като алантоин, пантенол и ланолин и то в концентрация, каквато няма да срещнете в крема за лице или тяло.

Проблемите с оросяването често се проявяват чрез симптоми, като умора, тежест и сериозна болка, а не рядко и с постоянно студени крака. Някои от лечебните средства за крака съдържат натурални растителни екстракти с доказано подобряващо кръвообращението действие, които за броени минути премахват умората, отоците и напрежението.

Къде да намерим подходящите продукти?

В магазините за козметика, аптеките и каталозите на някои водещи марки се предлага огромно разнообразие от продукти за крака. В случай, че не страдате от сериозно заболяване, налагащо незабавно лечение при специалист е добре да посещавате салон за маникюр и педикюр. Опитният педикюрист не само ще отстрани голяма част от проблемите, но и ще Ви даде ценни препоръки как и с кои продукти да поддържате добрия вид и здравето на стъпалата си в бъдеще.

HTML код на статия

Автор: IdeaMax


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар