Кои кексчета са ни любими – предпочитани вкусове – 2 ра част

Втора част

Първа част тук

С вкус на тиква – зимна еферия

Мъфините с аромат на тиква са изключително популярни през есента и зимните месеци. Приятният вкус на тези големи оранжеви плодове се появява във всичко от вкусни пайве до бира и с пълна сила през най любимите не месеци, когато всички празнуват Halloween, коледа и Нова Година. Въпреки, че тиквата е достъпна предимно през зимните месеци, тиквените кексчета са изключително популярни.   Много често те се съчетават с традиционен крем от крема сирене. По време на Коледната вечеря, ако на всички им е омръзнало от тиквен пай, можете да го замените винаги с една дузина тиквени мъфини.

 

Мъфини с фъстъчено масло

Когато мислите за фъстъчено масло, вероятно кексчетат не са първото нещо, което ви идва наум. Въпреки това, мъфините с фъстъчено масло са станали доста по-пулярни през последните години. Те не са твърде сладки, което ги прави изключително подходящи и примамливи.
Ако обичате да комбинирате сложете и малко шоколад, так ще обогатите вкуса и ще станат неповторими. Винаги може да импровизирате добавете банан или мед или кармелена глазура, чувствайте се напълно свободно да творите всякакви вкусни печива!

 

Морковени кексчета

Морковите са били основна съставка в европейските сладкиши от Средновековието дълги години. Причината за това е проста: морковите имат повече захар, отколкото всеки друг зеленчук. Дори и да не харесвате моркови, най-вероятно морковените мъфини ще ви допаднат, ако използвате и подходящите подправки ароматът ще е неповторим.  Тези сладки оранжеви лакомства гарнирани с крема сирене или белтъчна глазура са любими на много истински ценители. Морковените мъфини предлагат същата наслад като тортите, но по един умерен и шикозен начин.

 

Червено кадифе

Подобно на морковеният мъфин, кексчетата червено кадифе са големи лакомства в миниатюрна форма. Малката фора е по добър избор,  както за портфейла така и за талията ви, отколкото голяма торта. Това е един модерен десерт, който се харесва на любителите на сладко от всички възрасти. В действителност кексчетата червено кадифе се продават по-добре от всички други аромати, включително и такива традиционни фаворити като шоколад и ванилия. Малките червени изкушения се гарнират с пухкав крем от крема сирене.

 

Шоколад и ванилия

Забравете за модните тенденции – кексчета от шоколад и ванилия са вечната класика. Тези вкусен десерти съчетават двата най-важни сладки вкуса в очарователно съчетание.

Мъфините от шоколад и ванилия могат да се състои само от два вкуса, но има безброй техни вариации. Един лек ванилов мъфин с тъмен шоколад. Глазурата осигурява съвсем различен вкус от мляко и шоколад.

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Кои кексчета са ни любими – предпочитани вкусове - 2 ра част, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар