Кой е цветът на лукса?

Ролята на цветовете в живота на човека е голяма. Те оказват огромно влияние върху това как ще се чувства всеки в тяхно присъствие. По същия начин и цветовете, използвани в интериорния дизайн на жилището ви, оказват влияние върху това как се чувствате в него. Тези, които експериментират с цветовете, могат коренно да променят облика на дома си. Жилището ви може да стане луксозно, екстравагантно, изтънчено и стилно, но също така може и да излъчва мрак и негостоприемност. Цветовете могат да изненадат вашите гости или да им действат успокояващо. Най- важното е вие да се чувствате  спокойни и щастливи в обстановката на собственото си жилище.

Всеки има свое цветово усещане. Модата в цветовете се мени с времето, но тяхното послание няма как да се промени. Цветовете на нашите интериорни врати също са много важни. За най- хармоничен цвят се счита белия. Той освежава и разведрява, това е цветът на чистотата и светлината. Много дизайнери го обичат и предпочитат, заради способността му да се съчетава успешно с всички цветове. Този цвят оказва влияние върху личните ни възприятия и е свързан с чувството за съвършенство, чистота, ефирност, простота и стил.

Излъчващо нежност и невинност, бялото триумфира в интериора и е подходящо за всеки тип жилища – и за малките кокетни апартаментчета, и за просторните вили. Според науката за цветовете, бялото има способността оптически да увеличава пространството. Имайки предвид това, използвайте съчетание на бялото с друг тон за по-големите помещения, за да не изглеждат прекалено празни.

Разновидностите на бялото – слонова кост и перла, придават лукс и изисканост на интериора. Те се съчетават изключително добре с килимите, паркета, интериорните врати и другите елементи на интериора. Днес особено актуални са светлите тонове на вратите.

Комбинацията на бяло и черно дава усещане за лукс и драматизъм в жилището. А съчетанието му с оранжево, зелено и жълто внася прохлада и свежест в излъчването на дома.

Безспорно е доказано, че бялото придава изтънченост на обзавеждането. Заради това, че е неутрален цвят, съчетаването му с по-ярък цвят засилва усещането за комбинацията и озарява.

За да си обособите място за почивка и релакс, което хармонично да се съчетава с обзавеждането и да ви кара да изоставите неприятностите пред вратата си, използвайте белия цвят.

HTML код на статия

Автор: jivko12hristov88bg


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар