Маркетинг в социални мрежи

Социалните мрежи са един от най-ефективните начини да се позиционирате имиждово в интернет пространството, да повишите продажбите си и да комуникирате ефективно с Вашите клиенти. Разбира се, ако всичко това се прави с подходящата консистентна стратегия и по подходящия начин, в зависимост от сферата на вашия бизнес.

Според това, което предлагате има социални мрежи, които са по-подходящи от други, когато трябва да комуникирате с клиентите си.

Най-използваната социална мрежа в България е FaceBook (Фейсбук). Това е и социалната мрежа, в която най-много се рекламира. Тук може да намерите много нови потенциални клиенти и да задържите интереса и лоялността на вече съществуващите ви клиенти.

Във фейсбук освен имиджово, може да представяте своите продукти и услуги с Call to action тактики и това, което предлагате да стигне до огромен брой от хора, благодарение на опцията за платена реклама във Фейсбук.

Ако таргета за вашите продукти и услуги са млади хора,социално активни, ползващи активно новите технологии и с добри доходи, то Twitter е ефективна социална мрежа за вас.

Там можете да изготвяте прецизно таргетиране, като съставяте списъци от ваши последователи.

Последните проучвания показват, че активността и ангажираността на потребителите ви е по-голяма, отколкото във Фейсбук.

Google + e социална мрежа, която е задължителна за вас, независимо от типа на бизнеса ви. Той е свързан и с другите инструменти на Google, които ползвате, така че самата поддръжка на профила Ви в Google + няма да Ви коства особено много.

Pinterest и Istagram са задължителни ако правите активен маркетинг в социалните мрежи и това, които предлагате е свързано с визуализация.

Това са социални мрежи, които се базират на снимки и друг тип атрактивни визии, които вашият таргет да харесва, споделя, коментира.

Ако сте в B2B сферата Linkedin  е задължителен канала за вас. Там акцентът пада на личния профил на ключовата фигура от компанията, така направете впечатляващ профил там, и поствайте възможно най-интересни и полезни постове, които да достигнат до вашите потенциални партньори.

Ако имате нужда от помощник за управлението на социалните си мрежи и кампаниите си там, ние от Smart Online можем да ви предложим съдействие за онлайн маркетинг в социалните мрежи с гарантирани реални резултати.

  • Управление на страници и профили в социалните мрежи;
  • Реклама в социалните мрежи
  • Ефективна комуникация с клиентите ви;
  • Желан и консистентен имидж в социалните мрежи

И всичко това с цел да затвърдите пазарните си позиции и респективно да увеличите клиентите си.

HTML код на статия

Автор: vvebmaster


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар