Мъже: Голямото интервю – какви обувки ?

Мина времето когато си лъскахме най-хубавите обувки и обличахме най-новият костюм за онова голямо интервю на което се надяваме. Как си избираме дрехите, и по-важно, какви обувки си избираме за интервюто за работа са много важни, но сега поне имаме опции.

Цялото облекло е важно, но обувките са най-важната част /като основата на един небостъргач/  когато очаквате да се срещнете с бъдещия си шеф. Много от интервюиращите мениджъри съдят целостта и вниманието към детайлите, по обувките, който носи мъжът.

Вашите обувки са основата на облеклото ви, затова обърнете повече внимание.

  1. Поддържайте обувките в перфектен вид. Ако обувките ви не изглеждат в безупречно, няма значение как си пасват с дрехите, кой ги е направил или колко сте похарчили за тях. Погрижете се да бъдат почистени и лъснати, особено ако са стояли в гардероба ви известно време. Все пак сте дали сума, погрижете се те да ви се отплатят.

     2. Обувките ви трябват да си пасват със средата, в която очаквате да работите. Ако носите официални              обувки в техническа обстановка, а интервюиращия е с джапанки  – загубили сте позицията. От личен опит. Ако не сте сигурни каква е култура по това отношение в компанията, която искате да работите, минете, огледайте и евентуално, ако не добиете представа попитайте някой секретарка, рецепционист и т.н. Те са    добре запознати по въпроса.

  1. Обувките трябва да си пасват с облеклото. Съчетават ли се панталона? Винаги по-тъмни обувки от панталоните. Постарайте се цялото ви облекло да е идеално и перфектно съчетано с безупречни обувки.
  2. Заложете на класиката. Винаги трябва да се подготвите за по-консервативно облекло за интервю за работа, но също така трябва да сте в крак с днешните тенденции при мъжките обувки. Това показва внимание към детайлите и, че сте наясно какви са актуалните тенденции при мъжките обувки в света.
  3. Не е място да покажете характер. Интервюто за работа е най-лошото място, където искате да покажете колко персонален стил имате. Интервюиращият търси някой, който е земен, не някой непредвидим и нестандартен. Той търси някой, който ще идва всеки ден, ще върши чудесна работа и ще се слее с останалата част от персонала/офиса. Ако остане с впечатление, че дивият ви стил е благонадежден, потънали са ви гемиите.

HTML код на статия

Автор: dddefjam


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар