Подготовка за монтаж на интериорни врати

Основният ремонт е трудно, но значимо препятствие към желания ефект в интериора на дома. За да се намалят ненужните пречки и малки проблеми по време на ремонтните действия, е необходимо всичко да се обмисли  предварително като последователност. Може да се изготви и план – коя дейност след коя следва, за да мине всичко гладко.

Подмяната на старите врати с нови интериорни врати или поставянето на такива на новопостроени жилища  трябва да се съобрази с няколко основни момента от ремонта. Тук изникват и въпроси по процедурата на монтажа на вратите, размерите им, особеностите на крилата и разположението на отворите за вратите.

Трябва да се уточни, кога ще се поставят вратите – преди или след боядисването на стените. Добре е да се вземе под внимание и факта, дали ще се подменя подовата настилка и ще бъде ли нужно да се съобрази монтажа на вратите с нея. Ще се правят ли корекции по широчината на зида, като намаляване или удебеляване с различни изолационни материали? Добре е да се помисли за необходими размери на отворите, които тепърва ще се изграждат, и дали се налага преместването на ел. ключове,  ел табла и кабели, за да може да се постави новата врата.

Стандартните отвори за интериорни врати са: 60 см, 70 см, 80 см, 90 см и 100 см. Височината е 201-202 см. С разнообразието от каси, които се предлагат, може да се покрие зид между 7 и 50-60 см.

За да се избере правилната последователност на всички дейности, е необходимо преди старта на ремонтите да се набележат врати и размери, които да се съобразят със спецификите на жилището. Идеята е при консултацията за избирането на вратите, освен да се харесат модели, да се обсъдят и размерите в които се предлагат те. Важно е да се отговори на въпроса – ще бъдат ли нужни корекции на съществуващите отвори и какви трябва да бъдат, ако са необходими?

HTML код на статия

Автор: venelin_rusev2514


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар