Реклама и маркетинг в Туитър

Туитър е все още не толкова масова а популярна мрежа в България. В световен мащаб, обаче, има страни, в които Туитър (Twitter) e по-използвана и популярна социална мрежа от фейсбук.

Да, определено хората, които ползват Туитър са доста по-малко, от ползвателите на фейсбук в България. По последни данни става въпрос за около 40 хиляди активни ползватели на Туитър у нас.

Това, обаче, са хората ,които представляват желания таргет за всяка компания – от 18 до 35 –годишна възраст, технифицирани и мобилни, служещи си активно с новите технологии, с ясно изразена личностна и гражданска позиция, на административни или мениджърски постове и следователно с добра покупателна способност.

Интересното при Туитър, че аудиторията е изключително активна и реагира много по-бързо отколкото при другите социални мрежи. Затова не случайно Туитър се характезирира със скоростна и в реално време комуникация с потенциалния ви таргет.

Ето някои инструменти за Туитър маркетинг без да е необходимо да имате специален бюджет за това.

  • Управлението на страници в Туитър и генериране на релевантни Туитовете

Можете да избирате уникален дизайн на Вашата страница в Туитър, да публикувате интересни снимки, да избирате кой да следвате и както да ретуитвате.

Вероятно най-силният инструмент за въздействие в Туитър са Туитовете или това са ъпдейтите, които правите, когато поствате на Туитър стената. За разлика от другите социални мрежи, тук има сериозно символно ограничение, както при туитовете, така и и при отделните потребителски имена.

  • Таргетирани списъци с потребители

В Туитър можете да имате над 10 различни списъка на хората, които следвате. Това позволява едно наистина доста прецизно таргетиране на аудиторията ви.

  • Хаштагове

Те навлязоха във всяка социална мрежа, но истината е, че тръгнаха именно от Туитър и все още тук са един от най-силните маркетингови инструменти за изграждане на бранд и популяризиране на съдържание. При прецизното им използване можете да превърнете бранда си в туитър в много мощен и споделян, както и да повишите гледаемостта на публикациите си, като ги категоризирате по конкретни теми.

  • Свързване на Twitter профила ви с FaceBook профила ви или с Linkedin профила ви
  • Други инструменти като JustTweetlt, Tweellow, WeFollow
  • Платена реклама в Туитър

В България отскоро се заговори за Туитър(Twitter)маркетинг и реклама в Туитър.

Ние сме една от малкото страни в Европа, в която може да се прави платена реклама в Туитър.

Имате възможност да избирате между това да промотирате конкретен ваш пост или да повишите последователите си като промотирате страницата си в Туитър.

HTML код на статия

Автор: vvebmaster


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар