Ремонт на покриви – подмяна на улуци

Ремонтът на покрива е нещо, което няма как да се избегне. Рано или късно, колкото и да не Ви се иска да харчите пари за това, то непременно се появява в списъка с неотложни задачи у дома. Ако пък се избегне на момента, то в бъдеще разходът се увеличава и тогава многократно съжаляваме защо не сме поправили всички когато е можело да стане много по-лесно. Ето защо, професионалистите в областта съветват да не отлагате – ремонта на покрива е като ходенето на зъболекар. Отлагаш го, но когато приключиш си доволен.

За съжаление, много често хората правят важни пропуски. Така например, може ремонтната дейност на покрива на една къща или жилищна кооперация да протече много добре и по план, но ако не се подменят улуците, все едно сте свършили работата на половина. Това е факт, защото именно улуците са тези, които отвеждат водата в правилната посока и възможно най-бързо от сградата при дъжд и именно те съкращават максимално съприкосновението сграда – вода, като не и позволяват да се задържа и следователно да намери път към вътрешността на сградата.

Улуците могат да бъдат изработени по различен начин и да се сглобяват различно, в зависимост от конкретния случай. най-общо казано, те са шевни и безшевни, като основната разлика между тях се изразява в това, че последните са доста по-предпочитани и разпространени като цяло. Освен това те могат да бъдат изработени от различни материали. Разнообразието е голямо и освен от метал, например мед, титан, цинк и други, тези важни за пълното завършване на покрива елементи могат да бъдат изработени и от пластмаса.

По отношение на дизайна, улуците могат да бъдат изработени в различна цветова гама и с различен външен вид, така че да се съчетаят изключително успешно с особеностите на всяка една къща или кооперация, колкото и да изглежда стилно тя. Същото се отнася и до цветовата гама, която в повечето фирми варира в доста широки граници и предлага поне няколко разновидности (например кафяво, бежово, сиво и други).

Според формите в които са изработени, улуците могат да са овални или квадратни. От Вас зависи какво ще изберете за вашия дом и разбира се от особеностите на самата сграда. Разбира се, Вашето мнение е най-важно, но все пак ние Ви съветваме да не прибързвате с избора преди да сте чули мнението на добър специалист. Нека не забравяме, че истинският професионалист никога няма да подведе своите клиенти и ще направи всичко възможно те да останат доволни и да го потърсят отново при нужда!

HTML код на статия

Автор: IdeaMax


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар