Ролетка – упътване за правилен избор

В последно време много често срещаме съкращението DIY (Do it Yourself) или „Направи си сам“. Именно за тази категория ентусиасти е настоящата статия.
Какво трябва да знаем?
Има две основни категории на ролетки, къса (или джобна) ролетка и дълга (или професионална) ролетка.
Джобна измервателна ролетка
Джобната ролетка е позната на всеки – много гъвкав и масов инструмент. Използват се както в дома така и в строителството, инженерните индустрии наред с други инструменти.
Джобната ролетка обикновено разполагат с твърда навита лента от метал, който може да остане здрав при дълга употреба, но може да се прибере обратно корпуса си за удобно съхранение.
В началото на лентата на ролетката обикновено има „плаваща“ кука. Тя може да бъде закачена към ръба на това, което искате да измерите. Куката „плува“ на разстояние, равно на дебелината ѝ и така осигурява точно измерване, както за вътрешни, така и за външни измервания. Куката може да бъде също снабдена с микро-магнити или със специално покритие, осигуряващо високо триене и намаляващо откачането и при работа.
Механизмът на ролетка обикновено се състои от две основни части. Първата от тях е пружината, която осигурява силата на прибиране на лентата, а втората част е бутона. Той обикновено е свързан с П-образен език, който притиска надолу лентата в случай, че действа като заключващ механизъм. При освобождаването му това води до свободно движение на лентата.
Професионална (дълга) ролетка
“Дълги ролетки” – точно както се разбира от името, това са рулетки обикновено 15-20м или дори по-дълги. Тези ролетки се предлагат в разнообразие от форми и размери за различните професии и приложения. За да разберете коя е най-подходяща за вас просто кликнете на http://www.e-shop-bg.eu.
Те могат да бъдат разделени на:
Корпусни измервателни ролетки
Такава типична ролетка е СТАБИЛА тип ВМ 50 – Тя разполага със специална кука със шпайково абразивно покритие. То подобрява значително надеждността срещу приплъзване. Има отвори с формата на глава на пирон за по-бързо и безотказно закачване. По този начин точното измерване става бързо и лесно.
Тази ролетка се произвежда с барабанна манивела, която оптимално обслужва прибирането на лентата. Манивелата се прибира в корпуса за по-голямо удобство.
Корпусът е пластмасов – удароустойчив.
Измервателна лента е от фибростъкло с полиамидно покритие.
Още по-интересна е Корпусна измервателна ролетка СТАБИЛА тип Архитект. Тя е най-малката компактна ролетка, произвеждана с дължини от 10 и 15 метра. Лекият елегантен корпус е с диаметър само 75 мм. СТАБИЛА Архитект е изключително устойчива ролетка, изработена по най-високи стандарти.
Рамкови ролетки
За да добиете представа за този тип ролетки може да видите рамкова измервателна ролетка СТАБИЛА тип BM 42. Нейните предимства биха могли да се обобщят до следните основни характеристики:
У-образна рамка от удароустойчив и нечуплив полиамид с укрепващи ребра
Пластмасови направляващи водачи които защитават лентата и я предпазват от притискане и усукване
3 вида измервателни ленти – според спецификата на работата и средата в която ще се използва
Дължини: 20 м, 30 м, 50 м, 100м.
Набраздената дръжка, револверен тип, улеснява държането и опъването на измервателната лента, изключително ергономично изпълнение.
И за да ви бъдем още по-полезни ви препоръчваме да изберете правилната ролетка от онлайн магазина. Множеството филтри за класификация на продуктите ще ви улеснят особено при вашия избор.
Не се колебайте, “Do It Yourself”!!!
Автор: E-shop-bg.eu

HTML код на статия

Автор: e-shop-bg.eu


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар