Сенници и щори – практични решения за дома

Когато пред вас стои въпросът как да постигнете максимално удобство в собствения си дом, търсите различни решения, които да съчетават функционалност и комфорт.

Безспорно сенниците са един от начините да създадете приятна атмосфера в дома си. Това са доста популярни и удобни конструкции, които възпрепятстват проникването на слънчевите лъчи и допринасят за естетическия вид на вашите прозорци и тераси. Могат да бъдат монтирани както на двора на вилата, така и в кооперации и обществени сгради. Изборът на цветове също не е проблем. Фирмите, които предлагат изработване и монтаж на сенници и щори, притежават каталози, в които можете да намерите точните десени и разцветки.

Както сенниците, така и щорите са незаменими „помощници“, благодарение на които печелите оптимален комфорт във всяко помещение на дома си.

Вътрешните и външни щори са друго изключително практично решение, към което се ориентират голяма част от потребителите.

Независимо от това дали на прозорците са поставени пердета или не, обикновено стопаните прибягват и до монтаж на щори, които осигуряват още повече комфорт в дома им. Присъствието на щорите в повечето случаи е наложително, особено ако апартамента е с южно изложение, в което навлизат доста слънчеви лъчи.

Във все повече жилища се наблюдава и тенденция щорите да са главно с декоративна цел, при което те се избират в синхрон с цялото обзавеждане и допълват интериора на дома. Най-често използваният слънцезащитен продукт може да грабне вниманието ви с разнообразие от цветове, модели и практически приложения. Освен това повечето щори са изключително лесни за управление и осигуряват нужния контрол на светлината във възможно най-голяма степен.

Някои от по-модерните видове щори са римските щори.

Римските щори са изградени от различни текстилни материи, които се отличават със своите качества. Материите са специално подбрани, така че не събират прах, не задържат петна и имат шумо и топлоизолационни свойства. Този тип щори предлагат няколко варианта за монтаж. Те могат да бъдат прикрепени към самата стена, към дограмата на прозореца или на тавана. Повдигането на щората става на сектори като това се случва с помощта на шнур. Удобството е, че при този тип щори можете да използвате свободното пространство на первазите и да поставите там саксии с цветя или предмети, които да ви служат за украса.

 

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар