Транспорт замърсител – решение на проблема

В зародиша на автомобилния транспорт е заложен така наречения замърсителен транспорт, който се основава на концепцията гориво = движение на буталата. В статията по-долу ще кажа не на подобна практика с цел опазване на околната среда, като ще дам и примери за алтернатива.

Както знаем най-големи са автомобилните замърсители по пътя, задвижващи се с двигатели на вътрешно горене, но няма по-големи замърсители от товарните транспортни средства. Ще намерите много компании за международен транспорт, като например тази, но няма да намерите никъде 100 % екологичен транспорт. Тъй като те са товарни автомобили за пренос на товари, двигателите ми не могат да бъдат никак слаби от към мощност. По-долу ще намерим решение на проблема, но практически в ежедневието това скоро не се предвижда да се случи. Като варианти за подобрение на транспорта от към еко ще дам следните примери:

Електромобили – екологични превозни средства, подходящи както за товарен транспорт, така и за леки коли. На пръв поглед добре звучи от към екологична гледна точка, но сега да разгледаме техническата част. Всички знаем, че без акумулатори не е възможно захранване. До някъде е така, ако се водим по сегашната теория, но нали затова пиша тази статия, за да дам примери, че може и без множество и огромни акумулатори, а само чрез едни малък акумулатор, който ще свърши достатъчна работа. Ето и как от малкото получаваме многото:

Имаме 100 W, но искаме да получим 100 KW, звучи още по-абсурдно, нали? След като се убедихме, че не става, сега е време да разберем, че става. Не е сложно да се досетите, че тук става дума не за директна мощност, а за индиректна – с тази мощност не захранваме двигател за транспорт било то товарен или лек, а само управляваме енергията. Ще попитате ми каква е тази чудо енергия? Енергията не е чудо, не е фокус, а си е просто енергия в застой (статично положение) и се нарича квантова. Защо квантова? Ми защото е раздробена на кванти и се съдържа във въздуха. А какво правят тези 100 вата енергия? излъчват вълни в пространството, управляват приемника, пренасят енергия и най-важното – поляризират тази енергия. Ако знаем как да се възползваме от самата енергия и имаме подходящите електромотори в превозните средства, то тогава ще са ни нужни тези същите малки акумулаторчета като на бензиновите и дизеловите двигатели, които служат само за подаване на искри в двигателя. Тук искрите ги приемете като вълни в пространството. Този двигател е подходящ за всякакъв вид транспорт, като е независим от каквото и да било захранване.

Ето ви още един екологичен транспортен електромобил, но този път горното правило не важи, защо ли? Защото не сме толкова умни, за да измислим подобно устройство като горепосоченото и преобразовател на енергия. Тогава си ползваме стандартните акумулатори, като се надяваме на слънчево време и слънчеви батерии.

До тук с електромобилите, които можем да си ги използваме и за международен транспорт. Сега ще наблегнем на други типове, които са използвани и правени от самите им изобретатели.

Да разгледаме магнитния двигател на инженер Валери Матов. От 3 години той се занимава с тази негова разработка, патентовал е метода, но институциите в Българя не се интересуват от него. Вместо българските институции да се заинтересуват, италианските карабинери проявяват интерес да купят патента и да го инсталират на техните полицейски коли и мотори. Ще се запитате каква е неговата машина, ето и каква е неговата идея:

Чрез малко акумулаторче управлява мощни неодимови магнити, като мощността, която получава е многократно по-голяма и чрез генераторче възвръща черпената енергия за управление на магнитите. Забележете – той използва стандартен бензинов двигател, като вместо буталата да се движат от експлозията на гориво те се движат от мощните неодимови магнити.

Друг метод за екологичен транспорт са водородните двигатели. Те се делят на 2 групи – експлозивни и имплозивни. Имплозивните работят на принципа на Брауновия газ, наречен още атомен водород, а експлозивните работят изцяло на чист водород. По-горе бях споменал край на електромобилите, но тук отново ще кажа, че от атомния водород пак може да се получи електричество, което да задвижва електромобили. Но как всъщност да получим този водород? Ето и как:

Водород може да се получи и от водата чрез ефективна електролиза, но за съжаление повечето електролизи, които съм виждал са неефективни и ще обясня защо. Както знаем ефективността на една електролиза се определя от произведеното количество газ за единица време и изразходената енергия за това време, като колкото по-малко енергия се изразходва и повече газ се произвежда, толкова по-ефективна е тя. Много хора си мислят, че Браунов газ се произвежда с огромна мощност и колкото повече мощност наливат, толкова повече газ трябва да получават. Не е така, защото мощност всъщност не е нужна, а високо напрежение със слаба мощност, като имаме свързан резонансен кръг от електроди в колба. Подобен метод е приложил и Стенли Майер и е получил много добри резултати. При неговата електролиза се наблюдава как през стоманените тръби от неръждаема стомана преминава Браунов газ, получен от променливото индуктивно напрежение на всеки електрод. За да повиши ефективността, той използва не едни и не 2 електрода, а повече от 10.

Спирам дотук с изброяванията, сега е време за равносметка на кой му пука и не му пука и кое е най-изгодно. На хамалите не им пука какъв двигател ще има в камионите, те само товарят и разтоварват багажи и всякакви товари, но на нас всички трябва да ни пука, защото трябва да мислим за екологията, както и за икономията.

Кой от всички методи е най-добър? Според мен първият. Той е подходящ както за близки, така и за далечни дестинации.  Никакво гориво, никаква вода, а само правилно проектиране и реализиране на еко проекта. Това е според мен и бъдещето. Който е провел експерименти може да пише за резултатите.

HTML код на статия

Автор: bringo


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар