Три луксозни хотела ще посрещат гости в Скопие

Македонската столица ще обогати хотелската си оферта тази година. Ще се строят няколко атрактивни съоръжения, които ще превърнат Скопие в град, който равноправно ще се бори с конкуренцията от региона в привличането на чуждестранни гости. Скопие се бори и за класическия и за конгресния туризъм, анализира Лидер.

Според обявите от инвеститора Ајдован Адемовски, който има франчайзинг за Хилтън, хотелът в квартал Летище трябва да бъде открит в края на 2014-та, две години преди първоначално зададения срок. Става дума за инвестиция от 30 милиона евро, която ще открие 100 работни места.

Хотелът ще се простира на площ от 25000 квадратни метра, ще разполага с 152 стаи и 20 апартамента, конферентни зали, спа и бизнес център, ресторанти, кафенета.

“Що се отнася до въпроса колко ще струва франчайзингът, това е търговска тайна, за която данните не трябва да изтичат пред обществеността. Това е франчайз, подписан за 22 години и ние след една година ще имаме Хилтън в Скопие. С гордост мога да кажа “- обяви Адемовски преди Нова година.

Световноизвестната хотелска верига Хилтън има 3900 сгради в 90 страни и всеки ден в тях пребивават повече от 400000 гости.

В непосредствена близост до Хилтън, в Летище се строи друг хотел, в имота на спортния център Яне Сандански. Този хотел се очаква преди всичко, да обгрижва спортистите, които ще идват в страната.

Освен върху Хилтън, активно се работи и за Мери на площад Македония. Инвестицията на Дивелоп Груп е 37 милиона евро, а в хотела се очаква да бъдат наети 700 души. Мери ще предложи истински лукс. Ще се изгражда в арт – деко стил и ще разполага с 180 стаи, 16 луксозни и един президентски апартамент, спа – център, а според скиците, на последния етаж ще има градина с басейн. Това е първият хотел от световноизвестната верига в една от страните на бивша Югославия. Ако погледнете интернет – страницата на Мери за техните хотели в Европа, ще видите, че най-много ги има в Испания (75), следват Великобритания (63), Германия (29), Франция (24), Италия (23), Русия (16), а от близкото обкръжение в момента, имат и един хотел в Румъния.

На площад Македония, е предвидено да се издигне хотел Димитрис Кондоминас. И въпреки че 75 – годишният гръцки милиардер в последно време е много нашумял в обществото, поради съмнение за участие в голям корупционен скандал в Гърция, засега това не пречи на строителните дейности в центъра на македонската столица.

В непосредствена близост, зад популярната арабска къща, бързо се строи хотел от френския веригата Ибис. Комплексът вече е напълно издигнат и с оглед на факта, че се намира в непосредствена близост до Мери, конкуренцията ще бъде жестока. Новите хотелски марки ще увеличат предлагането, но ще качват и стандартите.

 

Охрид ще връща блясъка си!

Точно хотелската оферта в миналото бе посочвана като най-проблематична за Охрид.

“Винаги трябва да се взима предвид офертата, с която разполагаме, за да привлечем елитни туристи. За такъв тип гости трябва да се предложи елитно настаняване, хотели с пет звезди и т.н., и такъв хотел в Охрид засега има само един”- казва професорът от Факултета по туризъм в Скопие, Миjалче Георгиевска.

За разлика от Охрид, много по-ожесточена е конкуренцията в Струга. Инвестицията на компанията за хотел Сънрайз се очаква да внесе свежест на цялото „Стружки“ крайбрежие. „Фибулата“ строи елитен туристически комплекс, състоящ се от пет звезден хотел, аквапарк, спа и конгресен център, сауни, басейни. Хотелът е планирано да разполага с повече от 200 стаи и в него да работят над 200 души.

Строителната експанзия за изграждане на хотели в страната дойде като резултат от правителствените мерки за подкрепа на туризма, преди всичко  решението, че държавните парцели, предназначени за изграждане на хотели да се продават с начална цена от едно евро за квадратен метър.

HTML код на статия

Автор: m_department


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар