Факти за eBay, които най-вероятно не знаете – от Аукционите онлайн

Сайтът Аукционите Онлайн ви предлага няколко любопитни факта за аукциона eBay.

 

1) Докато eBay основно се асоциира с аукциони, всъщност най-много артикули (над 70%) закупени в днешно време са от обяви “Ново/Купи сега.”

 

2) При създаването си eBay не се е наричал eBay, а AuctionWeb. Оригиналният изглед е приличал много на този на сайта Craigslist днес. Тогава защо се нарича сега eBay? AuctionWeb е бил просто един от четирите сайта Пиер Омидиар управлявал под своя eBay интернет, a домейнът закупил много преди да дойде идеята за AuctionWeb. Първоначално искал да нарече проекта “EchoBaу”, но домейнът вече бил зает от канадска минна компания, така че го съкратил. За седем месеца от стартиранете на AuctionWeb, приходите надминали заплатата на Омидиар от тогавашната му работа, така че той решил да напусне, за да се посвети напълно на малкия си страничен проект. Около година и половина по-късно основните потребители и пресата го наричали “eBay,” вместо AuctionWeb, затова той сменил името. По същото време, по което това се случило през септември 1997, той също сменил дизайна на сайта да бъде много повече графично базиран.

 

3) През последните години мобилните покупки се нажежиха с един от най-скъпите артикули, закупен от мобилно устройство – $265,000 за самолет Малибу PA-46-310P.

 

4) Градчето Бъфорд, Уайоминг било продадено в eBay за $900,000. Считан за един от най-малките градове в страната, Бъфорд се състои от 10 акра с хранителен магазин и бензиностанция. Градът бил основан по време на строителството на Трансконтиненталната жп линия в Уайоминг и по едно време приютявал население от около 2,000 души, повечето жп работници. Но когато през 1980 Дон Самънс се преместил от Лос Анджелис в градчето заедно със съпругата си Тифани и техния син, те съставяли цялото население. След смъртта на жена си, Самънс купил целия град през 1992. Той ръководел единственият в Бъфорд универсален магазин/ мазазин за алкохол и бензиностанцията. Той също бил смятан за кмет на града. Неговият син се преместил през 2007, което направило Дон Самънс единствен жител в града. През април 2012, на възраст 61 Дон решил да се пенсионира и да се премести по-близо до сина си в Колорадо, обявявайки на търг в eBay град Бъфорд. Онлайн аукционът на града предизвикал голяма шумотевица, като е отразено хора от 46 страни да преглеждат и наддават по него. След 11 минути той бил продаден на двама виетнамски купувача, които винаги са мечтали да притежават земя в U.S.

 

5) Преди да прекратят космическите совалки NASA е използвала eBay и други подобни сайтове за покупка на неща като стари чипове и флопи драйвъри Intel 8086, които вече не се прозвеждат, но са били от голямо значение за поддържане в изправност на системите за поддръжка на совалките. Без тези части совалките щели да бъдат принудени да останат на Земята докато  NASA създаде изключетелно скъпи нови дизайни на някои от системите си, за да приложат по-модерни технологии, на стойност повече от 20 милиона долара.

 

6) Най-скъпият артикул продаден в eBay досега е бил 405 футова яхта през 2008 на стойност $168 милиона, закупена от руският милиардер Роман Абрамович.

 

7) Второто най-скъпо нещо продадено в eBay до днес е един от частните самолети на Тайлър Джет Гълфстрийм II, като победителят е трябвало да заплати $4.9 милиона.

 

8) Когато акциите на eBay били предложени за първи път публично с предложена цена $18 на акция (впоследствие скочила до $53.50 първия ден), 30-те служители на компанията по онова време изиграли конга около офиса. Най-големите получатели на това публично предлагане били Омниард, чиито дялове днес струват около $8.7 милиарда, и първият CEO на компанията, Мег Уитман, която притежава нетна стойност в дялове малко под $2 милиарда днес.

 

9) eBay стартира в Америка, но днес Великобритания е страната с най-много покупки на глава от населението.

 

Аукционите Онлайн е част от сайта за безплатни обяви bigsaleBG.com. Сайтът за аукциони предоставя възможност на своите потребители да стартират аукцион безплатно, без комисионна при сключена сделка – най-изгодното предложение сред сайтовете за онлайн търгове. Можете да обявите на търг свои стари или нови колекции, монети (златни монети, сребърни монети, стари монети), стари или антикварни предмети, вашата кола или дори недвижимо имущество. Регистрирайте се още днес и вземете безплатно две промо обяви, с които артикулите няма да останат незабелязани!

HTML код на статия

Автор: victory1010


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Факти за eBay, които най-вероятно не знаете - от Аукционите онлайн, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар