Google карти (Google Maps) – чудесна възможност за местния бизнес

Google чрез Google карти (Google Maps) предоставя на местния бизнес отлична възможност да се показват сред първите резултати в търсенето. Когато потребител напише името на град или квартал, например, Google ще покаже само локални резултати.

Като допълнение към локалното търсене, се появява и Google карти (Google Maps). Картата ще покаже местните бизнеси, които са вписани чрез Google Local Business. Това не само улеснява потребителя да намери възможно най-точно това, което търси, (хотел, заведение, ресторант, фризьорски салон и пр.), но и ще може веднага да види къде се намира, да разгледа снимки, да прочете отзиви от клиенти.

Важно е да разберете, че хората търсят нещо в близост до тях, а не на километри разстояние. Така че за всеки бизнес е важно да присъства в локалното търсене и в Google карти (Google Maps). В противен случай се пропускат много възможности, които потребителите на локалното търсене биха могли да Ви донесат. Това са потенциални клиенти!

Хората търсят Вас, но вие не сте на правилното място!

Според поледни данни, близо 2/3 от хората търсят в Гугъл местен бизнес. Съвсем ясно е, че ако направите така, че тези потребители лесно да Ви намират онлайн, те и ще комуникират с Вас и, в крайна сметка, ще пазаруват от Вас.

Също така 80% от поръчките на хората са в радиус от 30-40 км от тяхното местонахождение. Както вече споменахме, потребителите нямат желание да пътуват твърде далеч, за да намерят това, което търсят.

Google карти (Google Maps) ви дава възможност, при търсене, хората веднага да научат за вас и да видят къде сте позиционирани, така че те да могат да ви звъннат веднага по телефона или направо да дойдат при вас!

Над 80% от хората, които търсят локално, завършват с покупка! Това означава, че Вашият бизнес може значително да повиши резултатите си, ако използвате възможностите, които ви дава локалният онлайн маркетинг. Няма да е пресилено да се каже, че той често е и по-ефективен от стандартната SEO оптимизация и рекламата на клик.

Непрекъснато нарастващия брой на употребата на мобилни устройства също е основателна причина да маркетирате бизнеса си локално онлайн. Ако потребителят види, че се намирате близо до тях, вероятността да направи поръчка от Вас се повишава значително.

Като допълнение на всичко казано, за да бъде бизнесът Ви ефективен онлайн, използвайте всички възможности и услуги, които Google предлага, като Google My Business, например.

Насочвайте потенциалните си клиенти правилно и ненатрапчиво и ще спечелите!

HTML код на статия

Автор: vvebmaster


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар