Годежният пръстен – един романтичен момент

Традицията да се носи годежен пръстен е възникнала още от древността. В Древен Египет мъжете са подарявали на любимите си златни годежни пръстени, но това е било привилегия на заможните граждани.

В края на ІІ –ри век от н.е., мъжете започнали да подаряват на годениците си бронзови годежни пръстени, а през ІІІ-ти век, годежните пръстени били изработени от злато.

В древността, самият ритуал е бил повече акт на обещание пред  родителите на жената, че мъжът ще се ожени за избраницата си и че може да се грижи за нея.

Според легендата Йосиф е подарил на Мария пръстен с аметист, в знак на вярност. От тогава датира и обичая да се даряват годежни пръстени с камък. През различните векове са се подарявали различни годежни пръстени. Най-желани и до днес от дамите са златните годежни пръстени с диамант. Няма жена, която да не желае да получи от любимия си красив годежен пръстен. Това е незабравим и романтичен момент от живота на всяка брачна двойка.

В много страни от Южна Америка мъжете също носят годежни пръстени. Интересното е, че напоследък и в САЩ все повече бижутерийни магазини предлагат годежни пръстени, както за жени, така и за мъже. Става въпрос за хетеросексуални двойки, които си разменят годежни пръстени в знак на вярност и взаимна любов. Наскоро британски сайт публикува проучване, че все повече дами се осмеляват първи да предложат брак. Това показва, че времената се менят и доскоро немислими неща, се възприемат като нещо нормално в наши дни.

За да изберете подходящия годежен пръстен за любимата си, първо трябва да решите какъв бихте искали да е той. В бижутерийните магазини има много видове златни годежни пръстени, но най-богата колекция бихте намерили в Сомаха. Там ще намерите както златни годежни пръстени с диаманти, така и годежни пръстени от сребро или друг метал, украсени с различни скъпоценни или полускъпоценни камъни, както и с кристали Сваровски или цирконий. Можете да поръчате и пръстен по ваш модел. Така ще сте сигурни, че вашата любима жена ще носи на ръката си уникален годежен пръстен. Независимо от това дали Вашата дама твърди, че за нея няма значение, бъдете сигурен, че всяка жена тайничко мечтае за момента в който ще получи своя годежен пръстен.

Ако все още се двоумите може да потърсите за консултация екипът на СОМАХА С. Те ще Ви насочат към подходящия за Вас и Вашата любима годежен пръстен. Може да разчитате и на корекция в размера, след като го подарите ако случайно пръстенът е по-широк или по-тесен.

Разнообразие от годежни пръстени може да намерите тук.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар