Душ гелове или твърди сапуни?

Защо е толкова важно с какво се къпем?

Вероятно сте от болшинството хора, за които не е от особено значение с какво се къпят – дали използват обикновен сапун или душ гелове и най-вече: какво е тяхното качество. В такъв случай е въпрос на време да разберете по трудния начин, че това, всъщност е от голямо значение, тъй като от продукта, който използвате при къпане зависи състоянието на вашата кожа.

Суха, изпръхнала, сърбяща и зачервена кожа е нещо, което съвсем не може да се определи, като приятно състояние. Визията на кожата, както и това, по какъв начин я усещате, определя дори вашето настроение през деня. Сутрешният душ може да ви помогне да се чувствате самоуверени и спокойни, но може да бъде и причина за лошото ви настроение, когато сте подценили измиващия продукт, с който се къпете.

Душ гелове или сапун под формата на калъп?

И двата вида продукти имат свои противници и привърженици. Тук, по-скоро важно е качеството на продукта, който използвате, но има една малка подробност – душ геловете са разработени така, че с по-малко усилия да постигнете значителни резултати. Освен това, душ гелът, като продукт е много по-икономичен от обикновения сапун, тъй като за едно измиване на тялото е необходимо съвсем минимално количество, особено ако използвате гъба.

Какви душ гелове трябва да използваме?

Ако сте сред любителите на душ геловете е време да разберете, че само това не ви гарантира пълноценна грижа за кожата. Дълбоката хидратация и подхранване са безсмислени ако продуктът, който използвате не е качествен, т.е. – не съдържа максимално чисти и безопасни съставки и е богат на агресивни пенители, оцветители и консерванти.

Ако искате да се радвате на спокойна, чиста и дълбоко хидратирана кожа е важно да използвате само натурални душ гелове. Малко продукти, предлагани на козметичния пазар са наистина натурални, въпреки надписите върху техните опаковки, защото ако погледнете съдържанието, описано на етикетите, ще видите, че болшинството от тях съдържат химикали, стабилизатори и оцветители, които не само изсушават кожата, но причиняват тежки заболявания в дългосрочен план.

Истински натурални душ гелове предлагат малко производители на козметика. Един от малцината съвестни производители е италианската компания Savio, която залага изцяло на Био методите при производството на своите козметични продукти. Това означава, че съставките са 100% натурални – отглеждани при екологично чисти условия, а крайният продукт е стабилизиран с растителни, а не с химични консерванти, каквито са опасните за здравето парабени.

Душ гелът на Savio е продукт, на който спокойно можете да заложите, когато страдате от алергии, дерматологични заболявания или свръхчувствителност и сухота на кожата. Липсата на парабени в него го прави идеалния бебешки продукт, тъй като той няма да предизвика никакъв дискомфорт у деликатната бебешка кожа и няма да причини хронични и дори смъртоносни заболявания, а само дълбоко подхранване и усещане за максимален комфорт.

Нежната текстура и приятният, дълготраен аромат на душ гелове Savio превръща къпането в едно, стимулиращо сетивата преживяване с бърз регенериращ ефект върху сухата кожа с изключителна продължителност. Мощният, възстановяващ влагата в дълбоките слоеве на кожата ефект се дължи изцяло на 100% натуралните екстракти от Алое Вера, невен, листа на лавандула, пшеничен био протеин и най-чистото маслиново олио.

HTML код на статия

Автор: IdeaMax


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар