Завръщането на златните часовници

Стоманените часовници от престижни марки като Patek Philippe или A. Lange & Söhne имат и винаги ще имат стойност с годините, обаче, това не важи за всички марки. Докато стоманата все още се възприема като материал номер едно, когато търсите часовник, който е по-утилитарен и традиционен, то часовниците от злато са влезли в тяхна собствена пазарна ниша, достъпна за ценители с финансови възможности. Заглавието може да изглежда малко подвеждащо, защото златните (позлатените) часовници никога не са били забравяни, но сега те са все повече на почит от всякога. Някои биха казали, че златото се използва като материал за изтънчени часовници, дори и джобни часовници. Златният часовник в миналото беше въплъщение на елегантност в най-класическата форма. Образът на златния часовник до известна степен поизгубва стойността си в по-ново време, поради факта, че не са такава рядкост, а и все повече хора могат да си позволят такъв лукс.
Златните часовници са станали по-многостранни, отколкото някога са били. Разбира се, типичният класически елегантен часовник в злато все още е на ниво, но много по-добро. Сега са доста модерни и спортно-елегантните и спортните часовници от злато, които в е било немислимо да бъдат от такъв благороден метал, но не и сега. Вземете например един от най-често срещаните златни модели на Rolex: Ден-дата с метална „президентска” верижка. Първите думи, които идват на ум са “обидно показно”. Въпреки това, с поставянето на кожена каишка на същия модел идеята става друга – часовникът придобива по-неформален, много по-ненатрапчив вид и отклонява вниманието. Но ако се вгледате в един Rolex Daytona или Omega Speedmaster, това не е съвсем същото. Те все още са прекрасни, независимо от това дали са с кожена каишка или тяхната оригинална верижка.

С поглед към други производители на часовници, които също са добре познати в създаване на елегантни мъжки часовници, като Patek Philippe, Vacheron Constantin, Audemars Piguet или Jaeger-LeCoultre, златните часовници, произведени от тях, сега изглеждат по-популярни и по-разнообразни от преди годии. Един от най-добрите примери са златният Vacheron Constantin 4178 хронограф или Patek Philippe 1463 хронограф. Да не говорим за техните варианти в розово злато, макар че някои биха казали, че винаги са били на мода. Златни часовници винаги ще имат стойност и винаги ще бъдат най-добрият избор за специален повод, независимо от облеклото, съчетават се добре с поло, риза и панталони, както и с костюм и вратовръзка. Тъй като в частност нашите вкусове се променят и тенденциите като цяло, например това което някога е изглеждало неприемливо и непопулярно, сега е пълна противоположност.

https://chasownicite.wordpress.com/позлатени-часовници/

HTML код на статия

Автор: Chasovnici


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар