Защита на вратите от домашни любимци

Животните си точат ноктите, ровят и копаят.  Каквото и да е качеството на материала,  месец след смяната на старата врата с нова, тя може да загуби привлекателната си външност, ако домашния любимец има такъв лош навик. Вие сте опитвали всички възможни варианти, за да може вашите домашните любимци да се откажат от “вандалските” прояви, (държите ги в заграждение, където могат да си играят и точат нокти на определените за това места, а и дори им режете ноктите) и сега се налага смяна с нова врата? За да се предотврати повредата на крилото в бъдеще, трябва да бъде съобщено при поръчката на вратата за този проблем. Във всеки магазин за врати, ще ви предложат поне няколко отлични и евтини решения, които ще ви спестят пари за закупуване на още една нова врата във времето.
Чистото крило се покрива с втори пласт изработен от плексиглас. Вратите няма да загубят своята солидност, а ще бъдат уникални. Може би домашните любимци ще се отучат от разрушителните действия към вашите интериорни врати, а след това покритието може да бъде отстранено.

Друг вариант – вандалоустойчива пластмасова облицовка. Ако в дома живее куче, което при изправяне на задни крака, достига височина 1 метър, е необходимо вратата да се покрие по цялата повърхност с  пластмаса. Разнообразието от цветове ще направи вратата не по-малко красива. Външно, те приличат на ламинирани врати и не се различават от естествено дърво. Специалната пластмаса  издържа на много остри нокти, силен натиск с лапи и дори по-високи температури. Ако облицовате вратата от двете страни, дори изгасена цигара във вратата, няма да остави следа.

Ако стилът на интериорния дизайн не позволява да се облече вратата, може да се поръча масивна входна врата, изработена от бор. Дървесината е устойчива на механични и физически щети. Допълнителната защита, която се използва за покритие, е естествен  фурнир. За този фурнир е препоръчително да е от нарязан дъб. Последният пласт при такива врати е матов лак. При такова изпълнение по крилото няма да се виждат драскотини.

HTML код на статия

Автор: hrusto_venelinof3328


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар