Зимните парфюми – как да ги разпознаем?

Зимата обикновено не е любимият сезон на много голяма част от хората по света. С настъпването на това време от годината много неща се променят около нас. Променяме начина по който се обличаме, сменяме любимите парфюми, които носим, сменяме прическата и т.н. В тази статия ще обърнем внимание именно на зимните ухания и топлината, които ни носят те. Кои са съставките, които един зимен аромат трябва да съдържа, за да го наречем такъв? Ако не сте убедени, че ги разпознавате- прочетете статията.

Обикновено всеки от нас сменя парфюма, който използва през различните сезони, Лятото предпочитаме свежи, прохладни и леки аромати, докато зимата се радваме на ориенталските, пикантни, топли, чувствени ухания. Кои са често срещаните съставки, чрез които да разграничите един парфюм като изцяло зимен и не подходящ за лятото? Помислете! На какво ви ухае зимата? На топло мляко и бисквити, на шоколад, карамел, ванилия и още много сладки неща, с които си доставяме радост всеки ден. Несъмнено тези съставки могат да се срещнат не само в кухнята ни, но и в композицията на зимните парфюми.

Това са само част от „сладките“ съставки, които причисляват даден аромат като подходящ за есенно-зимния сезон. Следващата доза съставки, които ще споделя с Вас са: мускус, канела, карамфил, кехлибар и екзотични смоли. Това са много големи привърженици на почитателите на зимни парфюми. Ако и Вие харесвате топли, мускусни, чаровни ухания, то следвайте тези няколко изброени аромата, които ще допълнят стила Ви.

Разбира се, тези съставки, които изброихме до тук, са представители на категория „ориенталски“ парфюми, но те далеч не са единствените зимни парфюми. Аз лично съм фен на т. нар. опушени парфюми с аромат на тамян…много много тамян. Тази нотка ми дава усещане за мистика, загадъчност и много тежест. Парфюмите, съдържащи тамян, са изключително интензивни и дълготрайни. Много голяма част от нишовите парфюми съдържат тамян, което предполага и интензитета на техния аромат.

Жасмин Самбак е също много виден представител за зимна нотка на парфюмите. Сладкото ухание на това цвете ни насища до такава степен, че ако го използваме лятото по-скоро бихме сгрешили.

Зимният парфюм трябва да е като допълнение, като топъл шал, който обвиваме около врата си и ни сгрява. Трябва да е толкова уханен, че да стане като част от кожата ни и без него да ни е „студено“. Използват се единствено топли съставки, които да бъдат парченцето пъзел, което липсва, за да се създаде цялата картина.

А Вие имате ли любим зимен парфюм? Ако да кой е той и как точно ви плени?

HTML код на статия

Автор: tihomira.markova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар