Значението на цветовете при вратите

Дизайна би изглеждал незавършен, ако го няма един основен елемент вратата. Изборът на цвят за вашите врати е съпътстван с на пръв поглед дребни неща, които обаче оказват голяма роля при избора. Това могат да бъдат модела на вратата, нюанса на тавана, пода, стените и т.н. При съчетаване с мебели можете да се доверите на класиката, която изисква те да са тъмни и от дърво. Не е задължително всичко да е тъмно, разбира се че може да съчетаете и светло с тъмно. Ако ви изглежда трудно да откриете врата, подхождаща на мебелите, заложете на изяло стъклена или плъзгаща врата, която ще отвори поголямо пространство.

Ако гледаме стените в дома си и изберем цвят за вратите по тях, добър вариант би бил цветовете да са неутрални бежов, бял, кафяв, светлокафяв. Ако търсите врати в Бургас, без значение за къща или апартамент, трябва да знаете какво да изберете.

Може би найосновното е пода да съответства на вратите. Хубаво е да се придържате към дървесния материал и за врата и за под, както и да са в съответстващ нюанс. Трудността е когато от другата страна на вратата, настилката е различна. За това найдоброто решение е да изберете трети цвят, който да пасва и на двете подови настилки. Може да добавите предмети със същия цвят, за да не се различава толкова.

Цветовете оказват важна роля на това, как възприемаме пространството в помещението. Визуално, ако искаме то да изглежда поголямо, то цвета на вратата трябва да бъде посветъл от подовата настилка. Тези тънкости намират своето приложение в спални, коридори и кухни. Обратното – тъмната врата и светлия под намаляват помещението.

Съвременният дизайн дава богат избор на цветове, текстури и шарки. Това ни улеснява в избора на цвят и модел на нашите врати. Един хитър трик, който ще спести времето ви, е да изберете бяла врата. По този начин не само помещенията ще изглеждат посветли и чисти, но интереса ще пада върху декорациите в стаите, а не върху конкретния модел врата.

HTML код на статия

Автор: jivko12hristov88bg


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар