Какво представлява конструкцията на металните врати?

Металните модели, като всяка друга група входни врати, имат своите характерни особености, които ги различават от останалите модели на пазара. Те са изключително популярни сред потребителите и намират приложение в различни области, благодарение на металната си конструкция, позволяваща монтиране при различни условия.

Най- широко разпространение намират като входни врати за апартаменти, къщи, вили, кооперации и т.н.

Главни елементи и неразделна част от  съвременните метални врати са крилото и касата. Те могат да бъдат различни при различните модели.

Какво представлява крилото на вратата?

Това е подвижната част на вратата, с която се осъществява преминаването през нея чрез отваряне и затваряне. Крилото е ключов елемент, чрез който се осигурява защитата на дома, като то спомага и за добрата изолираност на помещението. Структурата му може да бъде различна. Най- често се използват метални листи ( чиято дебелина може да варира според предназначението на модела ), които определят формата и границите му.

Като всяка входна врата, така и при металните модели е необходимо поставяне на подходящ материал за подобряване шумо, топло и звуко изолираността на жилището. За допълнително подсилване на крилото във вътрешността се поставят метални оребрения  или цял метален лист, около който се поставя изолационният материал.

Какво представлява касата на вратата?

Касата е тази част от вратата, към която е закрепено крилото и която се захваща за зида.

Има два вида каси- фиксирана  ( т. нар. щок каса ) и регулируема такава.

Фиксираната каса е с точно определен размер и не може да варира ( най- често се предлага в 10см ширина ). Щок касите имат первази само от едната страна и не обхващат целия зид. Модели с такъв тип каси биха могли да се поставят като втора входна врата. Широко приложение намират и при монтиране в необикновени условия, както когато отворът е под формата на тунел и няма възможност за поставяне на первази от двете страни.

Регулируемите каси се предлагат в различни размери, като имат минимум и максимум за поставяне. Касата обхваща целия зид ( облича го ) и при такива модели задължително трябва да има пространство за полагане на первазите.

 

HTML код на статия

Автор: jivko12hristov88bg


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар