Как да наемаме изгодно коли под наем в София?

Защо рент а кар компаниите, действащи в столицата предлагат по-изгодни условия?

Компаниите, отдаващи коли под наем в София са много повече от фирмите опериращи само в големите български градове. Това е така, защото, на първо място – повечето рент а кар компании имат свои представителства в почти всеки по-голям град на страната, което прави конкуренцията много по-сериозна и не на последно място, защото повечето автомобили се наемат в столицата, което увеличава търсенето и позволява да се предложат по-изгодни условия на клиентите.

Какво може да ни помогне да спестим средства при наемане на автомобил?

Коли под наем в София могат да се намерят на много изгодни цени, най-вече ако започнете търсенето няколко месеца по-рано. Това ви дава възможност да попаднете на чудесна промоция на определена марка, каквито големите фирми правят периодично. Не само икономичния клас автомобили, но и някои луксозни возила се предлагат на промоция за даден период от време – от вас се иска да действате от рано, така че да резервирате перфектен автомобил при по-изгодни условия.

Доставка на място или наемане от офис на фирмата?

Повечето фирми, отдаващи коли под наем в София доставят автомобила на адрес, посочен от клиента срещу допълнително доплащане, затова ако искате да спестите средства е добре да вземете автомобила на място, от представителство на съответната компания. Ако това ще ви затрудни допълнително, винаги можете да потърсите по-внимателно и да откриете фирма, предлагаща безплатна доставка на возилото, но за целта е важно да разполагате с нужното време. Не отлагайте търсенето на кола под наем за последния момент.

Връщане на наетия автомобил в друг град

Повечето фирми предлагат тази опция. Големите компании, разполагащи с представителства в областните градове и водещите курорти позволяват на клиентите да вземат резервираните коли под наем в София и да ги върнат в офис на фирмата в друг град. Това може да ви коства начисляване на допълнителна такса ‘’еднопосочен наем’’, затова ако непременно държите да спестите пари, изберете друго място за връщане на автомобила или потърсете фирма, която не налага такса за тази услуга.

Пазете автомобила

Клиентите, наемащи коли под наем в София или където и да е в страната или чужбина трябва да върнат наетия автомобил в изрядно състояние, ако държат да си спестят излишни разходи. Имайте предвид, че при връщането, колата ще бъде щателно проверена от служител на компанията и всяка драскотина или немарливост от ваша страна ще бъдат добавени към таксата за наема. Наетият автомобил трябва да бъде върнат във вида, в който е получен, а това означава – здрав, почистен и с пълен резервоар.

Спазвайте правилата за движение по пътищата

Глобите са нещо, което ще оскъпи вашето пътуване, затова е важно да ги избягвате. Спазвайте правилата за движение по пътищата, винаги паркирайте на позволено място, не говорете по телефона, докато шофирате и не предприемайте рисковани изпреварвания. Всеки пътен инцидент по ваша вина ще ви коства не само административни санкции, но и заплащане на щетите по автомобила, което е неизбежно при всички фирми, отдаващи коли под наем в София и цялата страна.

HTML код на статия

Автор: IdeaMax


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар