Как можем да продаваме дрехи втора употреба онлайн и на какви цени?

Съвети за успешно стартиране на бизнес с облекло втора употреба на българския пазар

Около 45% от дарените дрехи в световен мащаб се транспортират в складове и магазини за употребявано облекло. Това позволява на пазара за секънд хенд стоки да предлага облекла на достъпни цени и много нови работни места за хората, ангажирани в тази индустрия. Всеки ден се появяват нови фирми, занимаващи се с тази дейност. Не всички те, обаче разполагат физически с търговски обекти. Доста съвременни компании предпочитат виртуалния пазар, тъй като там могат да се рекламират добре и намаляват разходите си за наеми и работни заплати. Ако вие разполагате със склад за дрехи втора ръка на едро или пък просто искате са стартирате нов бизнес с малко стока и без голям риск, то откриването на онлайн магазин може да е ключът към успеха ви.

Ето няколко съвета, които биха могли да ви помогнат да стартирате:

  • Ще ви бъде необходим добър маркетинг специалист, който да създаде и ежедневно да поддържа вашия уебсайт. Създаването на онлайн магазин е малко по-трудно от създаването на друг тип уебсайт, който не е обвързан с пазаруване и информация за банкови сметки и кредитни карти. Именно затова, ще ви е необходим специалист, на когото можете да се доверите. Когато го намерите, отделете няколко дни за срещи, в които заедно да обсъдите възможни варианти за дизайна и концепцията на вашия онлайн магазин.
  • Купете си добър дигитален апарат, за да можете да заснемете нова стока. Снимки от телефон с лошо качество не изглеждат професионално. Ако използвате такива, ще спечелите много по-малък брой клиенти, отколкото ако снимате с висока резолюция облеклата, които предлагате. За предпочитане е дрехите да са върху манекен и снимките да са на бял или неутрален фон, за да може фокусът да е върху облеклото, а не върху други обекти на снимката. Колкото по-ясни и хубави са вашите снимки, толкова по-висока цена можете да изисквате за стоката си.
  • Описвайте всяка дреха в детайли макар и това да ви се струва излишно. Когато хората купуват дрехи втора ръка, те понякога ги купуват заради тяхната история, марка или заради държавата, от която произхождат. В описанието, не забравяйте подробно да споменете размерите, дължината, ширината, материята, цвета и някои допълнителни специфични особености, като красиви копчета, дантели, връзки или други подобни. Това ще ви държи едни гърди пред конкуренцията, дори и цените на стоките ви да са сходни.
  • Намерете си добър доставчик на дрехи втора ръка във Варна и купувайте облекло само от категория “Екстра качество и крем”. Тъй като в онлайн магазин ще ви е трудно да продавате дрехи на килограм, ще трябва да ги предлагате една по една. За да изгради магазина ви добър имидж, трябва дрехите, които снимате да изглеждат като нови и да са здрави. Именно това ще наложи и малко по-високите цени на самите дрехи, но пък и печалбата ви ще е по-голяма.
  • Следете модните тенденции и комбинирайте дрехите за снимка така, че да изглеждат добре. Дори и най-обикновената бяла тениска може да ви се стори страхотна в комбинация с модерна плисирана пола или голям разноцветен шал. Предлагайте комбинации от дрехи и ги продавайте в комплект. Така ще можете да печелите и от по-обикновени дрехи без проблем. По този начин ще можете да пласирате добра стока, която не е маркова и поради тази причина не е била купена.

Най-добрият вариант да успеете като онлайн предприемач в сферата на търговията с употребявано облекло е да имате както онлайн магазин, така и търговски обект. Това ще бъде чудесен начин стоката ви да не залежава. Когато презареждате магазина си напълно можете да пускате непродадената стара стока онлайн. Или обратното: една-две седмици преди да заредите магазина си може да пускате новата стока от склада си в онлайн пространството. Изборът е ваш! Успех в новото начинание!

HTML код на статия

Автор: texxteam


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар