Как разбираме кога имаме нужда от маска за изтощена коса?

Кои са признаците на изтощената коса?

Косата разполага с определени запаси от влага и протеини, участващи в изграждането на косъма. Когато по една или друга причина тези запаси се изчерпят, косата се изтощава, а това се проявява под формата на липса на блясък и плътност, чупливост и накъсване, загуба на еластичност и склонност към оплитане.

Всеки един от тези признаци показва, че косата ни е изтощена и се нуждае от възстановяване и то възможно най-скоро, защото изтощената коса не е красива гледка, а зле изглеждащата коса може да загрози дори най-красивото лице. Меката на допир и копринено лъскава коса е мечтата на всяка жена, което се доказва от огромното търсене на качествени маски за изтощена коса от потребителките в цял свят.

Как бързо и лесно да възстановим изтощената коса?

Самото прекратяване на вредните практики, довели до увреждането на косата не е достатъчна предпоставка за нейното възстановяване. За щастие, косъмът може както да бъде лесно увреден, така и значително възстановен, стига да се използват подходящите продукти, като важна част от тези продукти са и маските с възстановяващо действие.

Има безброй рецепти за домашно приготвени маски, повечето от които действат наистина много добре на увредената коса. Единствен техен недостатък е времето и усилията, които изискват, като набавяне на съставките, нанасяне по цялата дължина на косъма и времето на престоя на маската върху косата. Не бива да подценяваме и миризмата и трудната за нанасяне текстура на някои домашни маски, затова нека директно се насочим към готовите и лесни за употреба козметични продукти.

На какво да заложим при избора на маска за увредена коса?

Много производители на козметика предлагат маски за изтощена коса, но това не ги прави непременно добри и ефективни. Ако трябва да отличим по даден признак качествените от посредствените, то това на първо място е техният състав и начинът, по който са създадени. Чистите натурални козметични продукти са тези, които не само няма да навредят на здравето ни, но и ще дадат отлични резултати, тъй като техните съставки са извлечени от природата, което ги прави най-съвместими с човешкото тяло.

Когато е разработена на базата на чисти растителни екстракти, една маска за изтощена коса е много по-ефективна, тъй като нейните полезни компоненти се усвояват много по-бързо и пълноценно. Всичко, от което увреденият по химичен и термичен път косъм се нуждае се съдържа в натуралните маски, но истинските такива, а не тези, които само носят такова наименование.

Изборът на растенията, присъстващи в маската за коса също има пряко отношение към нейната ефектвност. Някои растителни видове, като иланг-иланг, рапица, гардения и алое имат мощни хидратиращи и подхранващи свойства, а в комбинация с чисти етерични масла, те увеличават своето действие, подобрявайки не само състоянието на косата, но и настроението на нейния собственик. Възстановяване на косата и тонизиращо въздействие върху сетивата – това го могат много малко козметични продукти.

Кога и как да използваме маска за коса?

Маската за изтощена коса трябва да се нанася върху чиста (измита и леко подсушена) коса, така че да могат нейните ценни съставки да се усвоят напълно и за кратко време. Тук е основната разлика между домашните и готовите маски – едните се налага да се измият с шампоан, а другите само да се изплакнат леко с топла вода. Това позволява да се запазят напълно полезните хидратиращи и подхранващи свойства на маската, така че косата да бъде не само възстановена, но и максимално защитена след процедурата.

HTML код на статия

Автор: IdeaMax


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар