Класическите парфюми, любими на най-известните дами

В тази статия ще продължим да разглеждаме онези класически аромати, чиято огромна известност през годините се дължи на световно популярните звезди, които ги създават или ползват. Както видяхме в предишната статия по темата повечето от тези парфюми са създадени преди десетилетия, някои дори преди един век. Благодарение на това те са станали класически брандове и продължават да се ползват и до днес.

Този път ще започнем обзора с Caron Tabac Blond. Този парфюм започва една истинска революция в женските аромати преди почти сто години. Преобръща всички консервативни и остарели стереотипи благодарение на своята обложка с пушеща жена. Целта е да сеизобрази свободата и непримиримостта на жената. Точно това превръща този парфюм в хит сред парижките, а след това и европейските и американските дами.

Ароматът му провокира усещанията със силните нотки на кожа, комбинирани с по-нежни и ефирни ухания. Естествено уникалността на парфюма силно се дължи и на приятната лека миризма на цигарен дим. Марлене Дитрих е най-известната дама, заявила предпочитанията си към този парфюм.

Guierlain Shalimar е друг класически типично дамски аромат, обожаван от жените в продължение на вече осем десетилетия.  Няма как да не заплени женските сетива, след като създаването му е вдъхновено от любовната драматична история на Мумтаз Шамал и Хаш Джахан. Изобщо, цялостното ухание на парфюма вдъхва любов, романтика и загадъчност.

Това до голяма степен се дължи на ароматните нотки на лимон, бергамот, ванилия, жасмин и ирис. В тази страхотна комбинация се влюбват множество известни дами, сред които е и Рита Хейуърт.

За да бъде наистина изчерпателен този обзор, не трябва да пропускаме и шедьовърът Jean Patou Joy. Това е един от най-скъпите парфюми в света, още откакто е произведен първоначално през 20-те години на 20-ти век. Целта на аромата е да носи радост и добро настроение у дамите, които могат да си го позволят.

Трябва да признаем, че действително позитивните усещания значително се покачват у всеки, докосващ с обонянието си този аромат. Това е така заради огромното разнообразие от цветни ухания в неговата сърцевина – точно 304 рози и 10600 цветчета жасмин. Добавяйки към тази бомба от аромати и круша, алдехид, мускус, жасмин и сандалово дърво, няма как да се учудваме, че този парфюм е бил сред любимите на Вивиан Лий и Мерилин Монро.

Време е да споменем и някой по-ежедневен парфюм като например Magnifique на Lancome. Неговият аромат комбинира дървесни и цветни ухания и нежно взаимодейства с всякакъв тип женска кожа. Това е по-модерен аромат, ухаещ на роза, цитруси и жасмин и е идеален за ежедневието на Ан Хатауей.

Ако желаете да закупите марков парфюм онлайн, направете го от Ambra.Top – онлайн парфюмерия от най-висок клас!

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар