Клещи – какво представляват те?

Клещи – какво представляват те?

Клещите са ръчен инструмент, който се използва за хващане на предмети, здраво. Вероятно те са разработен от щипки, използвани за обработка на горещ метал в бронзовата епоха. Клещите са полезни и за огъване на широка гама от материали. Обикновено, се състоят от двойка метални лостове прикрепени към опорна точка, разположена близо до единия край на лостовете, създавайки къси челюсти от едната страна на оста, и по-дълги дръжки от другата страна. Тази конструкция създава механично предимство, което позволява на силата на захвата на ръката, да наложи по-голям натиск и се фокусира върху обект с точност. Челюстите могат да бъдат използвани за работа с обекти, които са твърде малки или не могат да бъдат достигнати с пръсти.

Видове клещи

Клещи от инструменти.нет

Водопроводни клещи(ключове)

Този вид клещи много прилича на гаечен ключ и често се наричат ключове. Това е така поради близкия им дизайн с ключовете. Те са това, което ще намерите в почти всеки комплект от инструменти. С къси, нарязани челюсти, които могат да се регулират с помощта на нит. Дължината на челюстите им може да се увеличава или намалява. Този вид клещи са направени предимно за захващане и завъртане на трудно подвижни болтове и съединителни части.

Режещи клещи

Те са изградени от остри режещи ръбове. Тяхната основна дейност, освен захващането на предмети е и да режат различни материали. Те се използват масово в строителството, където режат успешно метални проводници, пирони, болтове и други.

Клещи с дълъг нос

Точно както подсказва името им, тези клещи имат много дълъг нос, който ви позволява да ги прокарате лесно в тесни пространства за хващане и манипулиране на проводници. Този вид клещи са абсолютно задължителни за електротехници, когато дойде време за поставяне на жиците, преди свързването им към съдовете и други електрически уреди. Клещите с дълъг нос са перфектния избор за зануляване на специфични точки по жици, които трябва да бъдат внимателно оформени.

При нас също така ще откриете и инструменти за зацепване на двигатели.

Автор: webselo.com

HTML код на статия

Автор: Творческо писане и копирайтинг


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар