Лаптопи Lenovo – 3000 N500

Lenovo е китайски производител на компютри и лаптопи. Тя е най-голямата китайска компания за компютърни системи, а след като закупи подразделението на IBM, в което се произвеждаха лаптопи и настолни компютри, Lenovo се превърна в четвъртата по големина компания-производител на компютри и лаптопи в световен мащаб. В тази статия ще разгледаме един от най-популярните модели лаптопи Lenovo – 3000 N500.

Този модел, е коренно различен от серията ThinkPad. Като всички останали лаптопи и този модел на китайската компания не впечатлява с някакъв уникален външен вид, но за сметка на това е изключително здрав и устойчив. Характеристиките му са повече от добри – той разполага с двуядрен процесор Intel T3400 (2.16GHz, 1MB L2 Cache, 667MHz FSB), а RAM паметта му е 2GB. Видеокартата не е нещо особено – NVIDIA GeForce 9300M с памет 256 MB. Твърдия диск на лаптопа, е наистина впечатляващ – цели 320 GB. Заедно с лаптопа се подарява и софтуер – Adobe Acrobat Reader, Corel Small Business Center featuring WordPerfect Office. Сега ще разгледаме детайлно конструкцията и хардуера на лаптопа.

На външен вид модела не се различава особен от останалите лаптопи Lenovo.

Единственото нещо, което го отличава от тях, е че при него липсва сивия капак с надпис Lenovo. Клавиатурата на лаптопа е стандартна, като единственото нещо, което я отличава, е че са разменени местата на бутоните Function и Control, което в интерес на истината създава известни неудобства. Размерите и теглото му са в рамките на допустимото – около 2.5-2.7 килограма, което го прави един от сравнително леките модели лаптопи.

Хардуерът на лаптопа не са кой знае колко впечатляващи, но във всеки случай не е никак лош. Процесорът е стандартен модел, с Merom-2M ядро, което е модел от по-ранните Core 2 Duo. Двата гигабайта оперативна памет са напълно достатъчни за работа, естествено няма да може да подкара последните версии на Windows, но те все още не са толкова популярни, колкото е например XP. Видеокартата не е нещо впечатляващо, но може да ускорява повечето видеоформати доста добре и във всеки случай е много по-добра сравнение с вградените видео карти Intel. Един от най-големите плюсове на Lenovo 3000 N500 е големия твърд диск, с който разполага – цели 320 GB, които ще ви бъдат предостатъчни за филми, музика, работа и т.н.

Като заключения бих казал, че този модел на Lenovo няма много общи неща с по-високия клас лаптопи на китайската компания, но за сметка на това има бърз процесор, добра конструкция и качествено сервизно обслужване, което впрочем е едно от най-важните неща които трябва да вземете предвид при избор на лаптоп.

HTML код на статия

Автор: ivo81


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар