Матиран грим – практически съвети

Гримът с мат ефект, придава на кожата на лицето да изглежда поддържана и гладка. Струва си да контролирате излишък от лъщяща кожа, като поддържате естетическия й вид.

По-долу представяме няколко практически съвета, които ще Ви помогнат за по-дълго време да задържите матовия ефект.

Най-голям проблем с лъщяща кожа имат хората с мазна кожа, при които лицето практически през целия ден се характеризира с мазен и блестящ слой.  Обратно на това, сухата кожа, също така изисква по време на деня няколко поправки в Т-зоната, тоест в централната част на лицето.

Ефективен начин за получаване на мат ефект върху кожата е използването на матираща база. Най-добре да я нанасяте върху лице с помоща на четка за фон дьо тен или гъбичка. Лицето трябва да е предварително почистено с тоник или мицеларна вода.

Тези от Вас, които имат суха кожа, преди да нанесат базата, могат да втрият хидратиращ крем, а тези, които имат смесен тип кожа – следва да нанесат основата за грим директно върху лицето, като избягват излишното претрупване с продукта.

Преди да нанесете базата за грим, изчакайте малко време, за да може добре да попие в кожата почистващия козметичен продукт. След това, с прецизни движения нанесете фон дьо тена с помоща на четка. Тези от Вас, които имат мазна или смесен тип кожа, могат да изберат фон дьо тен с матиращи свойства, а тези, които нямат проблеми с кожата – произволен фон дьо тен, подбран според цвета на кожата, не е задължително продукта да бъде матиращ.

След нанасянето на фон дьо тена, с помощта на пудра на прах, следва да запечатате нанесените продукти. През деня, за да коригирате направения грим, използвайте матиращи листчета, с които ще можете да отстраните излишъкът от себум. При необходимост, също така, можете да нанесете върху избрани участъци малко количество матираща основа и леко да напудрите лицето.

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар