Методи за рециклиране на стари мебели

Ремонтът и преместването са се превърнали в проблем не само заради неприятната и много скъпа работа.  Рано или късно възниква въпросът: какво да правя със старите мебели?

Малко хора знаят, че рециклирането на стари мебели трябва да се извършва по специална схема и многоетапно.

Това крие зад себе си един много важен въпрос – Изхвърляне на мебели и отпадъци. Вече, производителите се опитват да намерят нови методи за обработка на дървени стърготини и други отпадъци, получени в процеса на създаването на интериора.

Проблемът идва с появата на въпроса, какво да правя със старите столове, маси и мека мебел. По навик, много хора предпочитат да държат всички на склад. Но един ден старите мебели се натрупват прекалено много.

Един добър пример за грамотно отношение към старите мебели са западните страни.

Мебелите могат да бъдат чудесен източник на вторични суровини

В жилищните райони се организират специални места, където хората носят ненужни стари мебели. Те са разположени в непосредствена близост до кошчета за боклук, мека мебел, столове и маси и всякакви битови чисти. Хората с по-ниски доходи могат да вземат нещо. Възможно е да се отървете от старите неща и да се помогне на тези, които не могат да си купят нови мебели за домовете.

За съжаление, много от нас съхраняват мебелите от апартамента, които рядко намират приложение. Според закона, мебели за съхранение се отделят на неоторизирани сметища.

Как действат методите за рециклиране на стари мебели

Разбор – всички мебели трябва да бъдат разглобени, преди да бъдат изпратени на депото. Дори и най-проста таблица се състои от дървени части и метални болтове, винтове, гайки. В идеалния случай, тези материали трябва да се изхвърлят отделно.

Подреди части – демонтираните мебели не се транспортира на едно място за унищожаване. Всички компоненти са подредени по типове – метал, дърво, пластмаса, стъкло. По-нататъшната съдба на всяка част зависи най-добрият метод на обработка на разположение в града или региона.

Транспорт – стари мебели, както и всякакви отпадъци трябва да бъдат транспортирани в специални камиони на територията на процесора. Всички сортирани отпадъци се изхвърлят в съответствие с правилата, които изискват определен материал.

Кой участва в тези методи за рециклиране на стари мебели

Има редица компании, които са на разположение за събиране на мебели. Най-често, работата се извършва изчерпателно. Служители на дадена компания демонтират мебели, сортират за по-нататъшно транспортиране.

Подобна услуга се ползва особено често и в офиси.

Най-важният материал е на стърготини ПДЧ. Фактът, че те съдържат висок процент на фенол-формалдехидни смоли и тяхното отрицателно въздействие върху околната среда и човешкото здраве, обяснява, защо трябва да се подхожда с особено внимание. Такива могат да причиняват заболявания като екзема, астма, алергичен дерматит. Те тровят организма и предизвикват редица сериозни проблеми на черния дроб.

Към днешна дата, фабрики и производство на отпадъци изхвърлят по два начина.

Първият – производство на гориво и торове.

Второ – изгаряне. Това може да бъде процес, освободен от вредни вещества, ако компанията е оборудвано със система за почистване и свеждане на щетите до минимално количество.

Едно нещо е сигурно: отпадъци от производство трябва да се изхвърлят внимателно. Те имат силно въздействие върху екологичната среда и в никакъв случай не бива да се оставят на обикновено сметище. Изхвърляне на стари мебели от апартамента и офиси трябва да се извършва по добре разработена схема.

Изхвърлени на обикновените депа столове, дивани, фотьойли и шкафове увеличават десет пъти увеличение обема на отпадъците съдържащи се там и могат да причинят сериозно увреждане на околната среда.

HTML код на статия

Автор: keiti


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Методи за рециклиране на стари мебели, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар