Мозайки за баня – парченца изкуство

Много от нас се колебаят какво да бъде „облеклото“ на стените и пода в банята. Плочки или мозайка – изборът е индивидуален, но със сигурност каквото и да решим, разполагаме с богата гама от продукти, които биха се вписали отлично в атмосферата на мокрото помещение. Всички сме виждали пъстроцветните облицовки, които наподобяват камъчета – в спа центровете, около басейните, в частните домове на хората, които обичат да експериментират и да бъдат новатори в обзавеждането. Въпреки че мозайки за баня се поставят предимно в обществени институции и зони за отдих, все повече частни лица предпочитат атрактивния им вид и функционалността им и ги правят градивна част от фонда на банята в дома.

Изобилие от багри, възможности за визуално приключение

Стъклокерамичните мозайки за баня са прекрасен начин да покрием стените в банята, да създадем усещане за простор, пъстрота и уют. Същевременно повърхността на този тип изделия не позволява попиването на вода и това ги прави особено подходящи за обзавеждане на баня или пространство, където има влага и непрекъснат досег с вода.

Мозайките за баня са много издръжливи и се явяват дългосрочна инвестиция, но тяхното полагане трябва да бъде много прецизно, за да бъдат стабилни и равни – грапавините по стените водят до естетически недостатъци на крайния продукт. Малките размери на продуктите изискват прецизност при нанасянето, а след поставяне на мозайката на пода, не бива да се стъпва поне 30 часа, в противен случай рискуваме да разместим елементите. Избирането и съчетанието на този вид артикули е изкуство – има множество цветове, фрагменти и мотиви – някои наподобяват стила от Венеция или Рим, носят атмосферата на миналото, създават усещане за аристократизъм и стил. За любителите на модерното има решения – ярки цветове, флорални и геометрични елементи, които образувани посредством мозайките, рисуват интересни фигури из банята. Съветваме Ви да потърсите професионална помощ за монтаж на мозайката – това начинание е по-трудно в сравнение със слагането на плочки, не рискувайте качеството на продуктите и се доверете на хора с богат опит в областта. Трябва внимателно да се подбере и лепилото, което ще се използва – от неговия цвят и свойствата му зависи здравината на мозайката.

В магазините на „Баня Мечта“ ще откриете всичко, което Ви е необходимо за обзавеждане и ремонтиране на Вашата баня. Плочки за баня, мозайки, мебели за баня, бидета, душ кабини, вани и много други – качеството не е химера, а гаранция, ако изберете нас.

HTML код на статия

Автор: luxima21


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Мозайки за баня – парченца изкуство, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар