Новият професионално издръжлив Casio G-SHOCK MUDMASTER

Новият професионално издръжлив Casio G-SHOCK MUDMASTER

 

“Когато нещата се усложнят, само силните продължават.” Популярната поговорка, която предполага, че в трудни ситуации, само силните ще оцелеят – важи за перфектно за новия часовник на Casio. Това е моделът MUDMASTER, който предлага най-новите съвременни технологии за професионалисти, работещи в екстремни условия, за да се гарантира, че работата ще бъде изпълнена, дори и при най-тежките условия.

G-Shock е създаден от Casio през 1983 година. Тогава Кикуо Ибе, инженер от отдела за развитие на Casio, представил дизайна G-Shock, след преодоляване на редица предизвикателства и технически проблеми. Оттогава G-Shock се превърна в истински търговски феномен – с около 70 милиона продажби до този момент и вероятно единствената истинска часовникарска икона, която не разполага с механичен механизъм.

Този изключителен статут на икона, който го е направил мигновено разпознаваем, е резултат от двете присъщите характеристики за него. Те го правят най-издръжливият часовник в света, а също и способността му да се включват нови функции и опции на дисплея, като се запазва неговата уникалност.

През последните няколко години все повече G-Shock са с аналогови дисплей. Използването на традиционни стрелки (задвижвани от независими микро-двигатели) позволява нови възможности във функционално и стилистично отношение, като увеличава четливостта и позволява повече възможности за подредба на дисплея. Също така представя часовника към широката общественост, като безпрецедентно съчетание на хай-тек, издръжливост и елегантност.

Въпреки това развитие, G-Shock моделите са останали верни на своите корени и затова Casio продължава да развива нови модели със специфични функции, насочени към професионалните потребители, работещи в екстремни условия.

Новият модел на G-SHOCK е идеален пример за това, с уместното име G-SHOCK MUDMASTER.

 

Спасителна мисия

Инженерите Casio започнали с провеждане на задълбочено проучване, за да идентифицират всички основни функции за часовник, който може да се използва в най-екстремни условия, по време на спасителни мисии в земетръсни зони или по време на усилията за възстановяване. Това проучване показало, че такъв часовник би трябвало да бъде непроницаем за кал и прах, устойчив на вибрации и способен да помага на ползвателя му да установява позицията и ориентацията, а и да предсказва прогнозата на времето.

Casio G-Shock MUDMASTER е най-надеждния часовник за спасителни мисии, поради своята издръжливост, устойчивост на кал, устойчивост на вибрации и троен сензор. Наистина, спецификацията на G-SHOCK MUDMASTER е много впечатляваща. За да се даде просто някаква представа за неговата функционалност, характеристиката включва: удароустойчив, радио-контрол (Multi Band 6), захранване със слънчева енергия, Автоматична корекция на стрелките на Начална позиция, хибридна конструкция, интелигентен достъп, дигитален компас, висотомер, барометър, термометър, Световно време (29 места в 29 часови зони), 1/100-секунден хронометър, двойно LED осветление, водоустойчивост до 20 бара.

 

 

Нова структура устойчива на кал

Всички тези характеристики правят G-SHOCK MUDMASTER изключително издръжлив часовник. Но това, което го отличава от другите G-Shock модели е новата структура устойчива на кал, която гарантира оптимална работа при всякакви условия, включително и най-екстремните. С цел да се осигури пълна защита от прах, пясък и кал, най-чувствителните му точки са били значително подобрени. Нова цилиндрична предпазна структура, под формата на тръба е добавена към всички бутони, като не само като ги предпазва от прах и кал, но и смекчава страничните удари.

Самата корона е направена още по-херметична с въвеждането на допълнителен уплътнител между нея и корпуса. За да се избегне евентуална грешка от страна на потребителя, тънка червена линия на короната осигурява незабавно визуално потвърждение на това дали короната е заключена или освободена, още една допълнителна предпазна мярка.

 

С цел защита на механизма от всяка щета или повреда вследствие на вибрации, силно абсорбираща силиконова основа гел (патентованата Alpha Gel) е опаковала под и около неговия модул.

 

 

Други характеристики

Въпреки своята издръжливост при екстремни условия, която е била интензивно изпитана, той също трябва да бъде с отлична четливост при всякакви обстоятелства. За да се гарантира оптимална четливост на часовите маркери и цифри, както и на стрелките на часа и минутите, са покрити с луминесцентен материал и има два малки светодиода, за да светят и циферблата и LCD дисплея.

Използването на ултра-лек материал на въглеродна основа за втората стрелка е дало възможност да увеличи нейния размер. Тя се използва с функцията на компаса, като може да даде точни указания за посоката. Целият циферблат е защитен с много здраво, ясно и изключително устойчиво на надраскване стъкло от сапфирен кристал. Преминавайки към функциите, MUDMASTER на G-SHOCK е оборудван с най-новата система Triple Sensor, която предоставя важна информация. Сензорите вградени в модула за измерване посоката, използват дигиталния компас в комбинация със секундната стрелка, която сочи към север, атмосферно налягане, температура и надморска височина, гарантират, че ще ви дадат прецизна отчетност дори при най-суровите условия.

Представен на Baselworld 2015 г., MUDMASTER на G-SHOCK в момента е достъпен в три варианта, с черна, маслинено-зелена или жълта каишка. ” Heavy-duty Support for Any Task on Earth”, твърди лозунгът на Casio. Няма съмнение, че освен професионалистите, за които предимно е предназначен часовника, изключителния капацитет на G-SHOCK MUDMASTER го прави достъпен до по-широката общественост.

 

Източник: www.europastar.com

HTML код на статия

Автор: georgi_georgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар