Онлайн обучението – идеи за развитие

Онлайн обучението предлага редица предимства за хората и фирмите, които искат да се развиват и да бъдат с едни гърди напред от конкуренцията. Няма по-големи от възможностите, които предлага едно обучение навсякъде и по всяко време. Това означава, че независимо дали курсистите са заедно в една класна стая или разпръснати в цялата страна или в различни часови зони, те все още могат да се включи в същите учебни занятия, и да си правят домашните в момент, който е удобен за тях.

Затова не е чудно, че онлайн и електронното обучение е обхванало множество училища и университети, търговски вериги, топ корпорации, и дори и МОН разработва система от електронни учебници за държавните училища. Учителите могат да оптимизират навременността и фокуса на учебната програма, курсистите могат по-добре и в удобно време да организират графиците си, и фирмите в крайна сметка харчат по-малко за обучението на работната си сила.

Но това са само част от предимствата на онлайн обучението. Ето и някои други:

  • Гъвкавост на логистичната подготовка: мястото и времето вече не са най-голямото ограничение на обучението. Това се отнася и за преподавателите, и за курсистите, всеки от които може да бъде едновременно достъпен и в същото време и при това не на едно и също място. С изчезването на това изискване, всеки участник може да организира посещенията си така, че да подхождат на неговите или нейните графици.
  • Непосредствени резултати и обратна връзка: Всеки, който се е занимавал с изпити и чакане на резултати знае, че може може да е много досадно и често отнема много време. Много от най-популярните стандартизирани тестове в действителност все още разчита на техники за оценяване, които забавят резултати. Повечето технологии и онлайн учебни платформи интегрират онлайн тестове и други инструменти за по-бърза оценка на ефективността.
  • По-добро запомняне: интелигентен дизайн, потребителски опит, и мултимедия водят до по-богат и по-ефективно усвояването на знания в сравнение с традиционните методи и канали, онлайн уроците могат да се окажат позитивен фактор за бавно помнещите.
  • По-голям достъп до експерти: Във всяка държава има само една шепа от градове, които могат да претендират, че сред жителите им има експертите във всяка област на обучение. Махнете ли ограниченията на географията, експертизата е свободна да пътува почти навсякъде. Тази трансформация позволява информацията относно високо специализирани области и предмети да достигне до повече хора, които да научат език, професия или нещо друго.
  • Съдържанието на учебниците е на много по-ниска цена: шокът, свързан с пазара на учебници не е новина за никой, който се е записал в курс или в университет. Дистанционната доставка на учебни програми позволява на преподавателите да държат материалите в крак с новите тенденции за сметка на по-ниски разходи, обикновено свързани с печатане на хартия.
  • По-добър икономически баланс за 21-ви век: Тъй като компаниите стават все по-глобално фокусирани, служителите са по-склонни да работят на различни места, ако не и на различни континенти. Онлайн обучението може да помогне в подготовката на служителите и то да се внедри успешно в днешния разпръснати, виртуален офис. За тези, които вече работят в тяхното кариерно развитие, онлайн обучение прави използването на ресурси и технологии много по-достъпно.

Онлайн обучението е все още сравнително младо начинание, обещавайки богато бъдеще на успехи. Новите модели на преподаване вече се утвърждават и имат потенциала да изтласкат онлайн обучението към още по-големи постижения.

Една статия от „Давитоз Онлайн

HTML код на статия

Автор: davitoz


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар