Професионален грим – и ти можеш сама!

Защо гримьорите, които се занимават професионално с гримирането на популярни звезди винаги постигат блестящи резултати? Отговорът се състои в това, че те се придържат към определени правила. Знаят как да подберат подходящ фон дьо тен, сенки, червило. Вие, също можете сами да постигнете тези резултати! Не трябва да купувате скъпи козметични продукти, за да си направите хубав грим. Най-важното е да се придържате към определени правила:

  • Внимателно подбирайте цвета на фон дьо тена. Прекалено тъмният цвят, може да направи да изглеждате по-възрастна. От друга страна, прекалено светлия, и по-точно, такъв с розов оттенък, може да създаде „ефекта на маската“ – лицето ще изглежда неестествено, подобно на порцеланова кукла. Затова, фон дьо тена трябва да е с цвят близък до цвета на Вашата кожа. Избирайте този козметичен продут при дневна, естествена светлина, проверявайки за цвета върху лицето, а не върху ръката.
  • Коректорът не бива да е прекалено светъл, тъй като няма да замаскира синините под очите, а обратно – ще накара да изпъкнат всички несъвършенства. Най-неутрални са бежовите коректори.
  • Грешка е използването на по-тъмни сенки за малки очи. Оптически, те ще изглеждат още по-малки. Ако желаете оптически да уголемите очите си – изберете сенки със светли и пастелени цветове.
  • Прекалено тъмните вежди придават драматичен ефект. Тъмните вежди са особено неподходящи за блондинките. На по-тъмен цвят вежди могат да си позволят само брюнетките. Тези от Вас, които са със светли коси, трябва да заложат на кафеви или сиви оттенъци.
  • Сенки с еднакъв цвят като на ириса „затриват“ Вашия поглед. За сини и сиви очи най-подходящи са всякакви оттенъци на кафяв и лилав цвят; за кафевите очи – зелени, сини и бежови сенки, а за зелените очи – лилави, кафяви и бежови.
  • Поставяйте тънки черни линии. Прекалено удебелената линия, придава на погледа уморен вид и кара очите да изглеждат оптически малки. Линията трябва да подчертава извивката на окото и да е поставена непосредствено до миглите, а не да представлява най-видимия елемент от грима…
  • Подбирайте правилно цвета на червилото. Прекалено тъмното червило подчертава бръчките и прибавя няколко години. Най-безопасни са по-светлите цветове. Имайте предвид, че червилата с перлени оттенъци, както и матовите червила с розов цвят, или пък сливов оттенък подчертават изпъкването на жълтия цвят на зъбите.

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар