Сравнение – четки за грим Sigma и четки за грим MAC

Най-популярните марки четки за грим на пазара са две – Sigma и MAC. Предвид честите запитвания, които получаваме от клиенти, относно коя от двете марки е по-добра, решихме да направим едно кратко, но изчерпателно сравнение.

Четките за грим MAC са известни както с високото си качество, така и с високия ценови клас, в който попадат. От своя страна четките Sigma са около 2 пъти по-евтини от своя конкурент, което ги прави много по-достъпни. Всъщност разликите между двете марки са много фини. Ако сравним визуално четките Sigma и MAC първото, което забелязваме е, че Sigma имат по-изтънчен дизайн, което обаче не ги превръща в по-добрата алтернатива.  Важно е да отбележим, че почти всички четки Sigma имат по-голям диаметър в сравнение с MAC, което ги прави и малко по-тежки. Също така повечето четки на Sigma се оказват и с по-голяма дължина на дръжката.

Предвид влакната на четките, използвани и при двете марки, може да твърдим, че са от висококачествен материал и не отстъпват една на друга. Съществена разлика се открива при четки MAC, които имат по-плътен косъм и са една идея по-гъсти. Ето защо, когато говорим за постигане на наситен или опушен грим, предпочитаният вариант се оказва MAC. От своя страна четките за сенки на Sigma са с по-ефирен косъм, което ги превръща в отличен помощник за туширане на остри линии и контролирано смесване на цветове.

Тук е моментът да отбележим, че голяма част от четките MAC като номерация имат свой еквивалент на четка с марка Sigma, включително и най-обсъжданата четка на MAC – 219. Нейният еквивалент е Е25 на Sigma, но между тях има две основни разлики. MAC 219 е значително по-плоска от Е25 и определено е по-плътна, което я превръща в идеален инструмент за преливане на цветове. Въпреки това  Е25 на Sigma е много подходяща за придаване на  завършен вид на грима, очертавайки фините линии. Същевременно между четките за пудра и руж, предлагани от двете марки има сериозно сходство с единствената разлика, че при MAC четките са видимо по-гъсти, а при Sigma главата на четките е леко скосена и със заоблени ръбове.

В крайна сметка и Sigma, и MAC четките са направени по специални технологии, за да може с лекота да се използват за нанасяне както на кремообразни, така и на прахообразни продукти и да не се нарушава формата и цвета на четката. Въпрос на лично предпочитание си остава на коя марка ще се спрете, съобразявайки избора си с нивото на гримиране, което искате да постигнете и предвиденият бюджет.

HTML код на статия

Автор: makeup5


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар