Съвети за хармоничен дом

Вашият дом трябва да бъде така подреден, че в него да бъде създадена истинска хармония и уют за вас и вашите близки. Важно е домът да бъде максимално свързан с природата. Това става като започнете да изграждате стая по законите на природата. Това означава, че пода трябва да е например с истински дървен паркет или някаква друга настилка, която да е естествена. Стените трябва да са в меки природни нюанси, а таванът светъл. Прозорците на стаята трябва да бъдат големи, по този начин те ще пропускат повече естествена светлина във вашия дом. Големите прозорци са се наложили още по време на Ренесанса в Европа и до ден – днешен всеки майстор в интериорния дизайн се съобразява с това правило.

Друго важно нещо за вътрешния дизайн на дома е коридорът и в частност входната врата. На пръв поглед това помещение не е от най-важните и често бива пренебрегнато по време на обзавеждането и подредбата на мебелите, но всъщност то не е по-маловажно от кухнята или спалнята, например. То е първото нещо, което хората ще виждат, влизайки във вашата малка крепост. Важно за коридора е в него да има растения като е добре те да бъдат вечно зелени. Специалистите препоръчват в коридора да не се оставят стари мебели, кашони или други непотребни неща. Коридора не е склад или мазе. Входната врата трябва да е масивна. Важно е да хваща окото както от вън, така и от вътре. Около нея може да поставите скулптора или дори фонтан. Това е доста подходящо, ако живеете в къща, като това е практика останала от най-древни времена. Още в Рим и древна Гърция са поставяли скулптори около входовете на сградите. Това решение в интериорния дизайн е на почит и до ден днешен.

Кухнята ви трябва да бъде просторна, а в нея централно място трябва да заемат масата и столовете. Печката трябва да е поставена така, че да не пречи на излизането от помещението. Столовете в кухнята са задължителни, независимо дали живеете сами или не използвате кухнята често. Цветовете в нея трябва да са светли и по-точно в бялата гама, а червеното не е за препоръчване.

Всички тези детайли, а и много други са познати на специалистите по интериорен дизайн, като тези на http://drawing-service.eu/8_interior.html и те лесно могат да използват вашата идея, като я моделират според всички закони в интериорния дизайн, за да получите накрая мечтания дом.

HTML код на статия

Автор: georgievtur


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар