Трансплантация на бъбрек при ХБН

Диагнозата ХБН (хронична бъбречна недостатъчност), невероятно тежка по своята същност означава страдания и за болния, и за неговите близки хора. Тежката процедура на лечението на бъбрека, който постепенно губи своите функции най-често завършва с постоянни хемодиализи и дълъг престой по болниците.

Обикновено решението на този тежък проблем е операция за трансплантация на бъбрек (ренална трансплантация) или присаждане на бъбрек. Операция се прави в случаите, когато бъбрекът навлезе в така наречения терминален стадий на бъбречното заболяване. Друго условие е да се намери съвместим с пациента донор. В търсенето на подходящ и съвместим донор винаги се започва от близките роднини сестри, братя, деца и т.н. След това се търси съвместимостта у други роднини, съпрузи. Ако не се открие съвместимост от тези евентуални донори се търси бъбрек за трансплантация от починал донор. Той трябва да е човек, който е починал наскоро и да няма хронично бъбречно заболяване.

В един момент бъбрекът не успяваа да филтрираа отпадните продукти, които се намира в човешкия организъм и това е причината за трансплантация на бъбрек (ренална трансплантация). Когато бъбрекът върши под 10% от своите функции, той вече е в тежест на организма и застрашава живота на човек.

Причините могат да бъдат различни за настъпване на заболяването ХБН (хронична бъбречна недостатъчност). Възможно е заболяването да е в следствие от други болести, които са покосили човешкото тяло. Сред най-разпространените причини са злокачествена хипертония, инфекции, захарен диабет, поликистоза на бъбреците, заболявания в обмяната на веществата, автоимунни заболявания като лупус, склеродермия, фокална сегментна гломерулосклероза, дерматомиозит и др.

Специалистите на Bridge Medical могат да ви съдействат въз основа на огромния си опит с трансплантиране на бъбреци. Те са участвали в голям брой такива операции.

Лекарите от Bridge Medical знаят най-добре кои са верните стъпките за трансплантиране на бъбрек (ренална трансплантация). В Bridge Medical специалистите са получили обучение и специализация в най-престижните учебни заведения. Те ще ви подадат ръка и ще ви преведат по пътя на лечението на хроничната бъбречна недостатъчност (ХБН).

Да се изгради доверие между пациента и екипа лекари, който се занимава с него  е най-важното нещо при лечението на едно заболяване. В Bridge Medical лекарите знаят много добре това. С позитивното си отношение към пациента, лекарите не просто лекуват тялото, а и помагат на пациентите си да преодолеят на психическо равнище информацията за тежкото състояние, в което се намират.

След бъбречна трансплантация (ренална трансплантация) 95% от пациентите преживяват първата критична година сочи статистиката.

Не правете експерименти със здравето и живота си, а се доверете се на лекарите от Bridge Medical.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар